Mor un dels principals impulsors de la cavalcada de Reis de Tarragona

Josep Maria Ferré, molt vinculat al teixit cultural i social de Tarragona, ha mort la matinada d'aquest dimecres, 9 de gener, a l'edat de 90 anys

Quan encara no fa ni una setmana de la cavalcada de Reis a Tarragona, un esdeveniment que data de 1910, i que Ses Majestats arribesin per mar a la ciutat i recorreguessin alguns dels principals carrers de Tarragona fins a acabar a la plaça de la Font, Tarragona diu adéu a un dels principals impulsors d'aquest esdeveniment.

La matinada d'aquest dimecres, 9 de gener, ha traspassat a Tarragona Josep Maria Ferré i Roig, a l'edat de 90 anys. Ferré, molt vinculat al teixit cultural i social de la ciutat va destacar per la seva implicació de la cavalcada de Reis a la ciutat. Ferré hi va col·laborar activament des del patronat pro cavalcada de Reis.

Ferré fins i tot va arribar a publicar un llibre sobre la cavalcada titulat «Les cavalcades de Reis a Tarragona. 64 anys d'història (1949-2004)». Tanmateix, la màgica nit del 5 de gener, presidida per l'arribada dels Reis Mags, no va ser l'únic àmbit de la ciutat en el qual es va involucrar el difunt Josep Maria Ferré. 

President del jurat del concurs de castells

En el món casteller Ferré va ser durant molts anys membre del patronat municipal de Castells i, durant diverses edicions a finals dels anys 90 del segle passat i principis del segle XXI, president del jurat del Concurs de Castells.  També va col·laborar, de forma destacada, amb un altre dels principals esdeveniments destacats de la ciutat: la Setmana Santa tarragonina.

Josep Maria Ferré va ser president de l'associació de la Salle i, com a representant d'aquesta entitat, a l'agrupació d'associacions de Setmana Santa de Tarragona. També va presidir durant diversos anys el casal tarragoní.  L'Ajuntament de Tarragona va reconèixer la seva tasca amb el diploma de serveis distingits, l'any 1994, i la medalla de la ciutat l'any 2002. 

Des del consistori s'ha emès, aquest mateix matí,  una nota de condol pública en record de Ferré i Roig.