L'habitatge de Torreforta que s'hauria enfonsat aquesta tarda de dimarts arran de la vibraci贸 per l'explosi贸 al poligon qu铆mic

L'onada expansiva de l'explosi贸 qu铆mica enfonsa una casa a Torreforta i provoca un mort

L'habitatge s'hauria enfonsat a causa de la vibraci贸 provocada per l'explosi贸 al pol铆gon qu铆mic

Una persona hauria mort la tarda d'aquest dimarts, 14 de gener, en enfonsar-se el seu domicili al barri tarragoní de Torreforta arran de la vibració provocada per l'explosió al polígon químic. L'habitatge, el 2-1, es troba al número 7 la plaça García Lorca. Els Mossos d'Esquadra estarien investigant els fets.

Pels volts de les nou de la nit, els Bombers han informat, a través d'una piulada a Twitter, que han destinat tres dotacions a revisar l'estructura de l'edifici arran de l'ensorrament «d'un element estructural d'un dels pisos de l'edifici de cinc plantes».  Tanmateix, algunes informacions recollides per diferents mitjans de comunicació han apuntat que en realitat l'habitatge s'hauria incendiat arran de l'impacte d'un objecte que ha sortit propulsat arran de l'explosió al polígon. En concret, han dit que es tractava «d'una planxa de ferro que ha sortit disparada».

Ara per ara, i a l'espera d'esclarir els fets, la mort d'aquest ve铆, aix铆 com la dels operadors de la planta que han perdut la vida en el posterior incendi, seria una de les conseq眉猫ncies m茅s greus de l'explosi贸 al pol铆gon. Aix铆 mateix, tamb茅 s'estan produint talls de carreteres i de la circulaci贸 ferrovi脿ria.

芦Hem vist volar un projectil contra l'edifici禄

Ve茂ns de la zona de Ponent de Tarragona,  at貌nits despr茅s de l'explosi贸, asseguren haver presenciat un projectil impactant sobre l'edifici del barri de Torreforta on s'ha produ茂t un esfondrament, amb una persona morta. Podria tractar-se d'una planxa o pe莽a de ferro met脿l路lica, projectada a gran velocitat, que hauria entrat per un tercer pis i destrossat part del terra, precipitant-se al pis inferior.

L'home que ha mort residia al segon pis, per貌 se l'ha trobat sense runa a sobre. A la part posterior de l'edifici s'aprecien notables danys a la finestra per on hauria entrat aquesta pe莽a. Els Bombers han accedit a l'edifici per comprovar l'estat de l'estructura i tres pisos han quedat desallotjats i segellats. Mossos investiga els fets i la vinculaci贸 amb l'incident a la ind煤stria IQOX, que aquest dimarts al vespre ha trasbalsat el Camp de Tarragona.