Pla obert de dos treballadors de la Confraria de Pescadors de Tarragona apilant caixes de seitó a la sala d'envasat

La policia investiga una xarxa de comerç clandestí de peix fresc al Serrallo

Els Mossos han identificat una persona i segueixen la pista a una quinzena | És una venda que sorteja els límits del control sanitari

Els Mossos d'Esquadra segueixen la pista a una xarxa de comerç clandestí  de peix fresc al barri mariner del Serrallo. Segons ha avançat aquest dijous el 'Diari de Tarragona', els agents van identificar  dies enrere un jove i calculen que una quinzena de persones estan involucrades en el procés, a través del qual es comercia amb peix fresc fora dels controls legals i sanitaris de la llotja, de la subhasta i de la Confraria de Pescadors. En les darreres setmanes, el fenomen hauria revifat.

En el cas del jove identificat, els Mossos  van requisar una bàscula i diners en efectiu, a part de caixes de gènere fresc acabat de pescar. En no haver passat cap control sanitari previ a la posada a la venda, es va decidir eliminar tot el peix interceptat. No és tracta d'una pràctica de nova creació al barri mariner, més aviat al contrari, i els agents creuen que la xarxa clandestina  serviria per abastir a diversos clients arreu del Tarragonès, a més de suposar un 'extra' econòmic per als seus impulsors. El control policial té per prioritat la garantia de les normes sanitàries  i el control legal del peix fresc al Serrallo, i en cap cas representa és una pràctica exclusiva de Tarragona.