Mar vist des de Tarragona.

L'alcalde de Tarragona demanarà informació a Capitania Marítima per l'episodi de fortes pudors

Ricomà ha apuntat que l'origen d'aquest episodi podria ser al mar

Aquest dimarts, 26 de maig, novament els telèfons del 112 han sonat amb insistència amb trucades que venien de Tarragona ciutat, i, novament, eren per un motiu molt concret: un episodi de fortes olors a gas. El cas és que des de divendres passat, 22 de maig, són molts els veïns i veïnes de Tarragona que han trucat al telèfon d'emergències per reportar aquest incident, el qual s'ha repetit fins en tres ocasions durant aquests dies.

Tot i que durant el primer dia de l'incident el Port de Tarragona ja va descartar que es tractés d'algun problema que vingués de les seves instal·lacions —alguns avisos així ho apuntaven—, aquesta tarda l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat que demanarà a Capitania Marítima que investigui el succés per determinar-ne l'origen. Ha estat en el marc de la seva intervenció durant la Comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica, quan en una de les seves intervencions Ricomà ha explicat que s'apunta al mar com a lloc d'origen d'aquestes pudors que s'han anat repetint en els darrers dies.

El Port de Tarragona no ha detectat cap font d’emissió d’olors dins l’espai portuari

Per la seva banda, L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha informat que no té constància de cap episodi que pugui ser l’origen de les males olors que ens els darrers dies han patit la ciutat de Tarragona i altres municipis propers. En els tres dies d'episodis d'olors, el Port de Tarragona va activar els seus serveis de vigilància a partir del moment en que ha estat informat per part del CECAT de l’existència de trucades de particulars per queixar-se de males olors, però no va detectat cap font d’emissió d’olors industrials dins de l’espai portuari.

Aquest dimarts, a més, la Policia portuària ha reforçat l’observació in situ amb una sortida per mar, tant pels molls en el interior del Port com a la zona de fondeig, també amb resultat negatiu.

La Policia portuària, els serveis de medi ambient del Port i els responsables de seguretat i emergències de L’APT han actuat en tot moment en coordinació amb Capitania Marítima, Salvament Marítim i el Parc Químic, per efectuar rondes de comprovació cada cop que s’han posat de manifest episodis de males olors, en tots els casos que s’ha rebut constància de trucades al Centre d’Emergències de la Generalitat de Catalunya (CECAT).