Piscina del càmping Trillas de Tamarit, a Tarragona.

El càmping Trillas de Tamarit, multat amb 258.000 euros per fer una piscina il·legal el 2013

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat la sanció inicial, de més de 450.000 euros, per part de l'Ajuntament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat una multa de centenars de milers d'euros al Càmping Trillas, situat a Tamarit, al terme municipal de Tarragona, per haver construït una piscina de forma il·legal, segons ha informat aquest dimarts, 19 de març, el 'Diari Més'. El 2013, elple de l'Ajuntament de Tarragona va decidir multar el càmping amb més de 450.000 euros,  una xifra que el TSJC ha rebaixat a gairebé la meitat: 258.000 euros, després de donar la raó al negoci turístic. El tribunal reconeix, però, la il·legalitat en l'actuació del càmping a l'hora de construir aquesta piscina, en una sentència que encara no és ferma: admet recurs de cassació.

La construcció il·legal d'una piscina al càmping Trillas

La sentència del TSJC referma, doncs, que  la construcció de la piscina del càmping Trillas, de fins a 990 metres quadrats, era il·legal: es va fer en sòl no urbanitzable, i a més, amb l'agreujant que el terreny en qüestió es troba  inclòs en el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner, que per tant gaudeix d'encara més protecció que un sòl no-urbanitzable estàndard.

De manera reiterada, el càmping Trillas  hauria fet cas omís a un decret dictat el 23 d'abril de 2013 per part de l'Ajuntament de Tarragona per aturar la construcció de la piscina; i que es va impedir l'entrada dels serveis municipals a les instal·lacions del càmping. El consistori tarragoní va imposar, a banda d'aquests fets, dues multes de 1.000 euros cadascuna a l'establiment: la primera, per no aturar les obres; la segona, per retirar sense permís el precinte que es va acabar interposant a la maquinària que duia a terme els treballs.

En la sentència, el TSJC també deixa clar que en cap cas el càmping Trillas va tramitar la llicència urbanística ni l'autorització de Territori. La sentència els obliga a pagar aquests 258.000 euros, a l'espera, però, de la més que probable interposició d'un recurs de cassació per part de la propietat del càmping.

També et pot interessar