Arrenca el programa 'Tarragona Patrimoni, músics al carrer'

Un total de dinou espais acolliran les actuacions musicals més diverses

Aquest dimecres, 25 de juliol, tindrà lloc el primer concert del nou programa lúdic i cultura anomenat 'Tarragona Patrimoni, músics al carrer'.  El cicle pretén fomentar i estimular la música en directe per crear una complicitat entre l’artista i els ciutadans.

El programa es va iniciar a principis del mes de juliol, i ja s’han lliurat un total de quatre acreditacions i se n’han sol·licitat dues més. A més, dos dels músics que han rebut l’acreditació ja disposen d’espais adjudicats per tocar fins al 24 d’agost. La Rambla Nova, el passeig de les Palmeres, la plaça de Verdaguer, el Pla de la Seu o el Portal del Roser són alguns dels espais sol·licitats per a les actuacions reservades.

Com sol·licitar una acreditació?

Els artistes que estiguin  interessats a participar en el programa hauran de demanar una acreditació a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana  (OMAC) per entrar dins del cens de músics. En el cas que es concedeixi l’acreditació, en el termini de tres dies laborables, s’ha de formalitzar la petició per tal de poder tocar en un dels dinou espais d’actuació repartits per tota la localitat.

L’espai i l’hora s’adjudiquen en funció de l’hora d’arribada de les peticions  i no podran ser superiors a un mes de vigència. Aquesta adjudicació també es farà en funció de la rotació dels músics, condicions de l’espai i estils musicals.

Els punts d’actuació repartits per Tarragona

Hi ha un total de dinou punts d’actuació on els músics acreditats podran tocar amb reserva prèvia. Aquests espais són: la Rambla Nova, plaça del Fòrum, passeig de les Palmeres, plaça Corsini, plaça de les Cols, Portal del Roser, Pla de la Seu, plaça de la Font, plaça del Rei, carrer Comte de Rius, plaça Verdaguer, plaça Imperial Tàrraco, passeig d'Espanya, Rambla Lluís Companys, Rambla Campclar, plaça Constitució de Bonavista, plaça del Tarragonès, plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau i plaça de l'Església Sant Salvador.

Cada punt té una fitxa tècnica en la qual s’indica el punt exacte on tocar i defineix el nombre màxim de músics, de decibels i els horaris permesos.

Com reservar un dels punts d’actuació?

Les reserves es podran tramitar telemàticament o de manera presencial a l’Antiga Audiència, els dimarts i dijous, de les 10.00 a les 13.00 hores. Es tindran en compte diversos requisits com, per exemple, que les actuacions en un mateix punt tinguin una durada màxima d’una hora o que només es pugui reservar el mateix punt dos cops al dia i tres cops a la setmana.

D’altra banda, la música haurà de ser en directe i s’hauran de respectar els accessos a comerços i habitatges.