Injecció de 3 MEUR del Nàutic Tarragona per dinamitzar el Port Esportiu

La llei indica que per poder renovar la concessió per la gestió de l'espai s'ha de fer aquesta inversió, que servirà per millorar l'entorn d'aquesta zona amb unes obres que podrien finalitzar abans del 2021

El 2024 acaba la concessió de l'empresa Nàutic Tarragona SA per a la gestió del Port Esportiu. Per tal de poder-la prorrogar 15 anys més s'ha de fer una inversió d'entre tres milions i tres milions i mig d'euros per rehabilitar la zona,  segons marca la llei. És per això que Nàutic SA segueix apostant pel Port Esportiu i ja ha presentat el seu avantprojecte de reforma amb el qual pretén millorar l'espai i dinamitzar la zona, segons ha confirmat el president del Reial Club Nàutic a TarragonaDigital, Manel Cremades.

Més de tres milions d'euros per la remodelació de l'espai

El projecte té per objectiu millorar les instal·lacions i comptarà amb tres fases. Una primera per la remodelació de la zona de l'aigua, amb una millora de l'enllumenat, la instal·lació de torretes intel·ligents o un reforçament dels dics, entre altres coses.

La segona fase consistirà en la millora dels accessos, amb un pont més assequible i una escalinata que permetin una entrada a l'espai més amable. I per últim es milloraran alguns espais urbans per fer-ho més bonic pels visitants i restauradors. S'ubicarà una zona enjardinada, es farà un canvi del paviment i es millorarà l'asfaltat.

«Volem millorar l'entorn per fer-lo més agradable i bonic», ha matisat Cremades en declaracions a aquest diari.

Dos anys d’obres per la millora del Port Esportiu de Tarragona

Segons Cremades el pas següent és fer arribar l'avantprojecte a l'Autoritat Portuària, propietària de l'espai. Aquesta, a través de Puertos del Estado, haurà de donar l'aprovació del projecte. Una vegada aprovat el Nàutic SA obrirà procés de licitació de les obres. Cremades preveu que durin entre un any i mig i dos i que entre el 2020 i 2021 ja es pugui inaugurar.

«Anem de la mà de l'Autoritat Portuària, no hauria d'haver-hi cap problema», apunta el president del Club Nàutic en relació al tema dels permisos. Dos anys d'obres per la millora del Port Esportiu.

Dinamitzar una zona de Tarragona amb poc interès

El motiu que s'inici ara el projecte és  poder renovar la concessió de la gestió de l'espai. No obstant això, Cremades diu que un altre motiu respon a la necessitat de poder atreure més empreses  que vulguin ubicar-se aquí sabent que tenen almenys 20 anys al davant per desenvolupar el seu negoci, si es renova la concessió.

Aquest projecte ha d'ajudar a donar un canvi a aquest espai que fins ara no ha sabut atreure massa interès. Com explica Cremades, i tot i que els establiments estan oberts tot l'any, la part de dalt ha despertat més interès que la de baix, tot i que no és res de l'altre món.  En total hi ha entre 20 i 25 empreses instal·lades en aquest espai.  Moltes es dediquen a la restauració, altres a temes nàutics, com les escoles de busseig o activitat aquàtiques.

Les obres que milloraran l'espai també coincideixen amb la millora del passeig Marítim. Unes obres que van començar el mes d'abril passat i que tenen per objectiu millorar la part del passeig que va del Port Esportiu fins a la nova passera que connecta la platja amb el centre de la ciutat, fins a la baixada del Toro. Tant la passera que connecta el Port amb la ciutat, com la remodelació del passeig i el projecte del Port Esportiu haurien d'ajudar a dinamitzar tota aquesta zona, fins ara força abandonada.