La portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada

La CUP de Tarragona dona el tret de sortida a la negociació pressupostària

Les anticapitalistes reclamen que «no es repeteixi el que va passar l'any passat»

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona ha donat el tret de sortida al nou curs polític amb una roda de premsa, aquest dimecres, 2 de setembre, amb la negociació pressupostària  de cara a les xifres de l'any vinent, 2021, sobre la taula. 

La portaveu de les  anticapitalistes  a la plaça de la Font, Laia Estrada, ha presentat les seves propostes de cara a negociar els pressupostos amb l'equip de govern municipal d'ERC i En Comú Podem. Les bigues mestres d'aquesta negociació, abans d'entrar a desgranar les accions concretes, consistirien, segons ha explicat Estrada, en «no repetir el què va passar l'any passat, quan no hi va haver una negociació real pressupostària» i «sense aquesta negociació,  no votarem els pressupostos». 

Així doncs, les cupaires han emplaçat al govern tarragoní «a negociar, són un govern en minoria i han de decidir amb qui volen teixir aliances. No es repetirà el de l'any passat, quan nosaltres anàvem rere el govern per incloure les nostres propostes mitjançant modificatius de crèdit».

Primer, «els ingressos»

En aquesta trobada amb els mitjans de comunicació de la ciutat, Laia Estrada ha centrat la seva bateria de propostes en el vessant dels ingressos, en una modificació d'ordenances que «hem traslladat a l'equip de govern». «No volem què ens passi com l'any passat, quan ens van dir que no es podien modificar les ordenances perquè no hi érem a temps» ha reblat la líder de les cupaires a la capital tarragonina.

En concret, els punts on ha fet incís Estrada han sigut els següents: «bonificar part de l'impost de la brossa  a qui els gestioni millor»; «els desnonats  no han de pagar plusvàlua»; «recuperar la proposta, que no van aplicar, d'incrementar l'IBI sobre els pisos buits»; «bonificar l'ús de les energies renovables»; «modificar el lloguer social»; «i modificar la bonificació de família nombrosa tenint en compte, també, la renda de la família».

Les anticapitalistes han manifestat tenir clar que «no anirem al darrere de l'equip de govern per negociar els pressupostos» i han centrat, aquesta roda de premsa, en els ingressos de l'Ajuntament de Tarragona perquè «de cara a l'any vinent hi haurà menys ingressos, haurem d'ajudar a molts sectors econòmics de la ciutat, i també, des de l'administració local, haurem d'acompanyar als més vulnerables».