Nit patrimoni

Tarragona celebra la Nit del Patrimoni amb l'obertura dels recintes i un espectacle

La celebració de la jornada serà aquest dissabte 17 de setembre

El pròxim dissabte 17 de setembre Tarragona celebrarà la Nit del Patrimoni. Ho farà en una cinquena edició amb l'objectiu de connectar «encara més amb les altres Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que la celebren alhora», ha explicat l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà. En aquesta edició de la Nit del Patrimoni es tornarà a unir la tradició i l'avantguarda, de la mà del talent local i internacional.

«El maridatge de dansa i patrimoni és una combinació perfecta i amb una potència estètica increïble i perquè és una ocasió fantàstica per visitar i conèixer el Patrimoni Mundial de Tarragona, ja que alguns dels recintes són oberts fins a mitjanit i l’entrada és gratuïta» ha afegit Ricomà.

Així doncs, durant tot el dia  i de manera simultània a les quinze ciutats espanyoles declarades Patrimoni de la Humanitat, se celebra als recintes històrics municipals un conjunt d’activitats culturals impulsades pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE) que compten amb el suport de la UNESCO.

Per aquest motiu i de manera extraordinària, el pretori, el circ romà i el passeig arqueològic, seran d’accés gratuït i durant tot el dia i estaran oberts fins a mitjanit, tot i que l’horari límit d’accés del públic seran les 23.30 hores. 

A més a més, el mateix dissabte 17 el bailaor gadità Eduardo Guerrero  presentarà 'En-Tres' al Seminari, amb dos passis, a les 21.00 i les 22.00 hores. Un espectacle gratuït i d'aforament limitat que estableix un diàleg entre la forma de dansa flamenca més tradicional i nous llenguatges que volen fer de la provocació una experiència única.