La consellera Elvira Vidal a la platja per a gossos de Tarragona

Tarragona es queda sense la platja per a gossos del Miracle: no hi ha sorra ni temps

L'espai es va estrenar l'any passat, però enguany no s'habilitarà

Tarragona no tindrà enguany platja per a gossos al Miracle. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'Ajuntament tarragoní en un comunicat, en què la consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, ha confirmat que «malauradament enguany no es podrà habilitar l’espai per a gossos a la platja del Miracle». La decisió s'ha pres per la falta de sorra a la platja i per la falta de temps per tramitar la contractació.

La consellera ha assenyalat que «tot i els esforços del Servei Provincial de Costes per tal de mobilitzar part de la sorra en aquest punt, que s’ha dut a terme els darrers dies, encara no hi ha prou superfície per a instal·lar-hi la platja de convivència amb animals».

Vidal també ha descartat ubicar la platja per a gossos en una altra zona, ja que «la resta de platges o bé són bandera blava, que seria un ús incompatible, o bé són platges naturals que alberguen flora o fauna salvatge i una actuació així també podria entrar en conflicte».

No hi ha temps per iniciar un procediment de contractació

El segon motiu pel qual no hi haurà platja per a gossos a Tarragona és el temps. En aquest sentit, Elvira Vidal ha explicat que aquesta setmana s'ha autoritzat el pla d'usos temporals de les platges, un fet que no permet tirar endavant l'espai encara que la sorra es recuperés.

La consellera ha dit que «encara que la sorra es regenerés en un termini breu, a hores d'ara no seriem a temps dins la temporada de bany 2022, d’iniciar un procediment de contractació, instal·lació, manteniment, retirada i emmagatzematge dels materials que conformen aquesta platja».