Visita obres Escola Arrabassada

El nou edifici de l'Escola Arrabassada estarà operatiu el curs 2020-2021

Així ho anunciat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una visita a les obres del nou equipament educatiu

El nou edifici de l'Escola Arrabassada entrarà en funcionament el curs 2020/2021, segons ha anunciat aquest dimarts el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, en una visita a les obres de la nova escola. Tot i el retard en la construcció, que el director de l’obra ha xifrat en uns tres mesos, el centre educatiu estarà enllestit el pròxim estiu i estarà operatiu el setembre de 2020. La inversió total serà d’uns quatre milions d’euros.

 

 

 

 

Després de més d'una dècada en barracons, els 454 alumnes de l’Escola Arrabassada podran, per fi, traslladar-se a un nou edifici. La directora del centre, Sònia Sabidó, ha expressat la seva «il·lusió» per comptar amb la nova escola, alhora que ha valorat molt positivament que «l’educació a Tarragona tingui sinergies entre tots els actors implicats».

 

 

Josep Bargalló ha explicat que «aquest nou edifici comptarà amb totes les necessitats del projecte educatiu sòlid i innovador que s’impulsa des de la direcció del centre».  El conseller d'Educació ha anunciat també que «aquest serà un equipament cultural i esportiu obert al barri», ja que es podrà accedir al gimnàs, a la pista esportiva i a la biblioteca amb la resta del centre tancat.

 

Edifici Escola Arrabassada
Estat actual de les obres de l'Escola Arrabassada. | Tarragona Digital

 

Sobre la possibilitat de convertir el centre en un institut – escola, el conseller d’Educació ha deixat la porta oberta perquè això sigui una realitat. Bargalló ha assenyalat que «de moment acabarem l’escola, però s’ha de recordar que hi ha una reserva de sòl en el solar per si s’ha de construir». Ha afegit que «s’han acabat les èpoques dels grans instituts i és una bona fórmula la d’institut – escola, perquè permet optimitzar els espais segons la demanda».

 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat que «tindrem una escola integrada al barri, en una zona amb una població infantil important». Ricomà també ha posat èmfasi en el fet que «l’equip directiu ha participat directament en el projecte».

 

 

En aquest sentit, i a instàncies de la direcció de l’escola,l’equipament comptarà només amb una pista esportiva exterior de les dues projectades. La directora del centre, Sònia Sabidó, ha assegurat que «amb aquesta decisió volem guanyar zona verda al pati». Altres de les peticions de la direcció han estat que les sales siguin diàfanes i panelables.

 

Una representant de l’AMPA confirmava les paraules de la directora sobre les zones verdes, afirmant que «als nens i nenes els que més els agrada de l'escola és el bosquet, el pati».

 

L’Escola Ponent, sense data per un nou edifici

Josep Bargalló s’ha referit també al cas de l’Escola Ponent, que des de 2008 s’ubica en barracons a l’avinguda Josep Tarradellas de Campclar. El conseller no ha posat data perquè l’Escola Ponent tingui un nou edifici i ha comentat que tot dependrà de si millora el finançament de la Generalitat i hi ha un nou pressupost. La  voluntat del Govern és que en set anys s’eliminin 700 dels 1.000 barracons que hi ha ara a les escoles catalanes.

 

Cal recordar que fa pocs mesos, la Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de Ciutadans que instava al Govern a eliminar els mòduls prefabricats de l'Escola Ponent i a construir un edifici definitiu de cara al 2020. Tot i això, des del departament es va descartar la proposta per inviable

 

Reunió amb l’equip de govern

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha iniciat la seva jornada a Tarragona amb una reunió amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona. Concretament, per espai d’una hora, s’ha reunit amb l’alcalde, Pau Ricomà; la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar; i el segon tinent d’alcalde, Jordi Fortuny.

 

Entre els  temes tractats durant la trobada, s’ha parlat de l’estat general de l’educació a la ciutat de Tarragona, així com d’un conveni de corresponsabilitat  per executar obres de manteniment o la millora de l’antiga Universitat Laboral.