Xavi Puig, amb un plànol del futur parc infantil al carrer Yxart de Tarragona

El nou POUM de Tarragona descarta els grans plans urbanístics a Llevant

El conseller de Territori, Xavier Puig, aposta pel creixement de la ciutat al PP9 (L'Albada, La Floresta, Parc Riuclar), a l’Horta Gran i als actuals terrenys de la CLH

El nou POUM de Tarragona apostarà per promoure un creixement que cohesioni la ciutat —al PP9 (L'Albada, La Floresta, Parc Riuclar), a l’Horta Gran i als actuals terrenys de la CLH— i descarta grans plans urbanístics a la zona de Llevant, com el de la Budellera, Terres Cavades o Mas d'en Sorder. Així s'ha plantejat aquest dimarts durant la quarta i darrera jornada de treball entre els grups municipals de l'Ajuntament.

En aquest sentit, el conseller de Territori del consistori tarragoní, Xavier Puig, ha explicat que durant els pròxims mesos s'elaborarà un document que servirà com a avenç del pla, mentre que en paral·lel s'obrirà un procés de participació ciutadana. El PSC ha criticat alguns aspectes del nou POUM, alhora que ha carregat contra ERC.

«No volem un creixement expansiu»

Xavi Puig ha apuntat que, amb aquest nou POUM, el govern municipal aposta per generar més espais verds i introduir l'Anella Verda al centre de la ciutat. Així mateix, també s'ha marcat la fita de pacificar les principals carreteres d'entrada a la ciutat —l'N-340 o la T-11—, fent de Tarragona «una ciutat més amable».

En aquest sentit, el conseller de Territori ha assegurat que l'objectiu és cohesionar la ciutat. «No volem un creixement expansiu, al contrari. Treballem sota el prisma del creixement sostenible i de cohesió que busca omplir els forats buits, arreglar les entrades de la ciutat, generar convivència i punts de trobada respectant els entorns naturals», ha dit.

Les previsions apunten que la ciutat patirà un estancament demogràfic, passant dels 136.500 habitants actuals als 142.000 previstos per 2050. L'escenari més optimista, preveu un creixement fins als 172.000 habitants.

415 solars urbans buits a la ciutat

Puig ha explicat que a Tarragona hi ha 415 solars urbans buits, amb una capacitat potencial per acollir 2.373 habitatges. «És un creixement que densificaria la ciutat i seria bo», ha exposat. Així mateix, hi ha sèrie de zones en què es preveu la construcció d'obra nova i que permetrien un creixement de 27.000 habitants.

Entre aquestes no s'inclouen els plans urbanístics de Llevant que han creat controvèrsia, com la Budellera, Mas d'en Sorder o Terres Cavades.

El PSC carrega contra ERC

La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha carregat contra Esquerra, assegurant que la proposta del nou POUM «és d'ERC, no de l'equip de govern». Ramos ha defensat que es pugui construir més a Llevant per tenir noves promocions d'habitatge social i per tal d'ampliar l'oferta de nous habitatges.

Els socialistes han titllat l'Horta Gran com a «línia vermella», exigint que en aquesta zona, ubicada entre el centre i els barris del Ponent, no s'hi construeixi cap habitatge i que s'aposti per un gran parc urbà.