Imatge del quiròfan híbrid de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona

Gran avenç tecnològic a l'Hospital Joan XXIII: estrena nou quiròfan híbrid

Els serveis de Neurocirurgia i d’Angiologia i Cirurgia Vascular seran els grans beneficiats d'aquesta nova eina

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha fet un pas endavant amb la posada en marxa d'un quiròfan híbrid on es podrà fer en una mateixa intervenció cirurgia convencional oberta i procediments radiològics a partir de la incorporació d'un angiògraf intraoperatori. En aquest sentit, es tracta d'un equipament mèdic que utilitza rajos X i permet observar els vasos sanguinis del pacient.

D'aquesta manera, es podran combinar aquestes eines en una única operació, una situació que permet tenir disponibilitat permanent de l'anestesista, millorant el confort i seguretat dels pacients. Amb aquesta incorporació tècnica, també es redueix el temps quirúrgic, la dosi de radiació i els requeriments de contrast iodat en les operacions.

Els serveis de Neurocirurgia i d’Angiologia i Cirurgia Vascular, grans beneficiats

Segons ha explicat l'Institut Català de la Salut (ICS), els serveis de Neurocirurgia i d’Angiologia i Cirurgia Vascular seran els grans beneficiats. En aquest sentit, aquest equipament mèdic es podrà fer servir en patologies arterials —urgents i programades—, en cirurgia cranial i en cirurgia espinal. Fins ara, les operacions que requerien cirurgia convencional i processos radiològics es feien per separat en temps i espai.

L'ICS ha assenyalat que «el present i el futur de les intervencions quirúrgiques es dirigeix cap a operacions menys invasives i més complexes i, en aquest sentit, el nou quiròfan híbrid és una eina fonamental en aquesta evolució i un gran avenç tecnològic per a l’Hospital Joan XXIII».

En aquest sentit, cal recordar que l'hospital de la capital tarragonina és centre de referència de la província per a pacients amb patologia vascular i del sistema nerviós central i perifèric.