Imatge de la cantonada descoberta al Fòrum Provincial de Tàrraco

Tarragona desvela una troballa inesperada al Fòrum Provincial de Tàrraco

La notícia l'ha avançat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo

La intervenció arqueològica  a un local de planta baixa del carrer Civaderia, de propietat municipal, a Tarragona ha deixat al descobert una important troballa. Al seu interior s'hi han desvelat la ubicació d'importants estructures  arqueològiques, en concret el mur de l'angle nord-occidental del porticat del Fòrum Provincial, així com un tram de l'aqüeducte del Francolí.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquesta és la primera de tot un seguit d'actuacions  que tenen per objectiu  la recuperació i revalorització d'aquestes estructures presents a la Part Alta. Els  treballs arqueològics, que tenen previst una durada d'entre 5 i 7 dies, els està realitzant l'empresa EOS per un valor d'adjudicació de l'obra de 7.480 euros.

La valoració del conseller de Patrimoni

Segons el conseller de Patrimoni de l'equip de govern tarragoní, Hermán Pinedo «estem davant una intervenció arqueològica  fonamental per a poder definir el traçat urbà de la Tàrraco Romana i alhora estem estudiant les possibilitats de fer-la valdre». Pinedo, en una piulada al seu compte de la xarxa social de Twitter, ha ubicat, en una recreació del Fòrum, on s'ubicaria la cantonada que han descobert aquest matí de dilluns, 9 de novembre. La piulada ha obtingut ràpidament ressò entre els tarragonins i tarragonines amants del ric patrimoni romà de la ciutat de Tarragona.