Pla general d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Tarragona davant la comissaria del cos policial

Tarragona tindrà una nova comissaria el 2024: ús compartit de Mossos i Guàrdia Urbana

L'equipament s'ubicarà a les instal·lacions de l'estació d'autobusos de la plaça Imperial Tàrraco

Tarragona comptarà amb una nova comissaria de proximitat al centre de la ciutat l'any 2024. Concretament, l'equipament s'ubicarà a l'interior de l'estació d'autobusos de la plaça Imperial Tàrraco i en ell hi treballaran conjuntament els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. Durant el primer trimestre de 2023 es treballarà per signar un acord entre la Conselleria d’Interior i l'Ajuntament de Tarragona per obrir aquesta nova comissaria el 2024.

En el marc de la Junta Local de Seguretat de Tarragona, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que el nou equipament «serà compartit pels dos cossos policials i s’ubicarà al lloc on es viu amb més intensitat». Durant la seva compareixença posterior a la trobada, Elena ha remarcat que «Tarragona és una ciutat segura».

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha remarcat la importància de la instal·lació d’una nova comissaria al centre de Tarragona, «perquè ajudarà a donar més confiança a la ciutadania. És un pas més en la col·laboració entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana que ajuda a reduir els delictes, com s’està demostrant».

Els fets delictius es redueixen un 13%

Durant la Junta Local de Seguretat s'ha revelat que s’ha produït una reducció d’un 13% dels fets delictius a Tarragona respecte al 2019, mentre que els robatoris amb força han baixat un 15% i els robatoris violents, un 16%. També s'ha reduït la xifra d'atropellaments a la ciutat un 23%, tancant-se l'any sense cap víctima mortal en aquest àmbit.

Pau Ricomà ha remarcat la reducció dels atropellaments a la ciutat, un fet que «constata l’encert de la mesura de Ciutat 30. És una aposta del govern municipal i que continuarem perquè es demostra amb els bons resultats aconseguits». En aquest sentit, tampoc s'ha registrat cap víctima mortal en accident de trànsit en zona urbana.

Reducció d’accidents en VMP

Pel que fa a les denúncies per Infracció de circulació amb Vehicles de Mobilitat Personal sumen 558, amb 31 incidències per accident amb el trànsit rodat. La majoria d’accidents s'han produït a la calçada per col·lisió o envestida amb el resultat de ferits lleus.

Cal destacar la reducció en més d’un 48% dels accidents en aquest tipus de vehicles, mentre les infraccions produïdes per les bicicletes s’han reduït un 49%, mentre que les dels monopatins han baixat fins a un 89%.