Una ambulància del SEM a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

La nova operació que per fi es podrà fer a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Fins ara els pacients havien d'anar fins a Barcelona per poder operar-se

Bones notícies per a la ciutadania de la demarcació de Tarragona. Una de les operacions que fins ara s'havia de fer a Barcelona, ja es podrà fer a l'hospital tarragoní. Es tracta de les intervencions d'implant de vàlvules aòrtiques mitjançant catèters TAVI.

En aquest sentit, el servei de cardiologia de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ja ha començat aquest mes de març a fer implants de vàlvules aòrtiques mitjançant Implants Transcatèter de la Vàlvula Aòrtica (TAVI, per les sigles en anglès).

Fins ara han estat dos els pacients que s'han pogut fer l'operació a l'hospital tarragoní. Es tracta de dues persones de 82 i 87 anys, les quals ja han rebut l'alta hospitalària i es recuperen amb normalitat.

Una operació que fins ara es feia a Barcelona

En els últims cinc anys, totes les persones que necessitaven passar per aquesta intervenció havien de desplaçar-se fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Tanmateix, els professionals que participaven en l'operació eren de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Ara, amb la posada en marxa d'aquesta intervenció a l'hospital tarragoní, s'espera que es puguin realitzar entre 30 i 40 procediments d'aquest tipus a l'any.

De moment està reservada a pacients de més de 80 anys, però en el futur la franja es rebaixarà a partir dels 70.

Un hospital que està d'enhorabona

Aquesta nova intervenció és una de les moltes bones notícies que van arribant a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Fa gairebé un mes, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar que aquest pròxim abril s'iniciarien les obres del nou Hospital Joan XXIII.

Els treballs s'allargaran fins a la primavera de 2025 i suposaran una inversió d'uns 170 milions d'euros. La complexitat de l'obra ve donada perquè es farà mentre el servei se segueix prestant.

Entre les actuacions previstes, hi ha l'inici de la construcció de l'edifici pont que unirà la futura ampliació amb l'edifici C, on s'ubicarà l'accés a urgències i, en el futur, els despatxos mèdics i el nucli de comunicacions vertical a l'edifici C que ha de permetre absorbir els fluxos de circulacions entre edificis. Alhora, es faran nous accessos a urgències i una galeria d'instal·lacions.