La nova parada de la L21 de l'EMT a Tarragona

L'EMT habilita una nova parada d'autobús a la línia 21 de Tarragona

S'estrenarà el 24 de juny | La 'Parada Dissuasiu Cementiri' estarà a la rotonda del Camí del Llorito

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha habilitat una nova parada de bus a Tarragona. Anomenada 'Parada Dissuasiu Cementiri' formarà part de la línia 21 i estarà a la rotonda del Camí del Llorito.

El recorregut de la L21 s'amplia per donar un millor servei als usuaris de l'aparcament dissuasiu de Sant Pau. A més, facilitarà la mobilitat als veïns del Camí del Llorito. La línia continua fins al CAP Muralles i recupera el trajecte anterior a l'Avinguda Maria Cristina. 

El 24 de juny entrarà en funcionament la parada, quan s'habilitin els horaris d'estiu. 

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, subratlla que «realitzem una anàlisi constant de recorreguts i línies per tal de garantir que els servei públic de transport s’adapti a les necessitats de les persones. Aquest és un exemple més de la voluntat i vocació de servei d’un govern que es pren seriosament la mobilitat, com un dels eixos que fan de Tarragona una ciutat més sostenible i amable».  

Amb l'objectiu de fer una andana per la nova parada de l'autobús, s'ha arranjat l'esplanada de davant de l'aparcament a tocar del cementiri. D'aquesta manera es permetrà l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

També s'han desplaçat els contenidors de la brossa d'aquesta zona, per permetre la col·locació de la nova parada. I s'han posat separadors per evitar abocaments il·legals i l'aparcament de cotxes.

Una persona escampava les escombraries

Aquesta illa de contenidors és un dels punts negres de Tarragona. L'Ajuntament l'ha detectat com un espai d'abandonaments de residus voluminosos al costat dels contenidors. «És un dels punts de vigilància sistemàtica per part dels agents de paisà de la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana, en el que ja s'han obert uns 10 expedients sancionadors», explica el també conseller de Neteja Pública, Jordi Fortuny.

«De fet, un dels agents va enxampar una persona que sempre llençava les escombraries directament des del seu cotxe, quedant tot escampat per aquesta zona», ha afegit el conseller.

Xavier Puig, conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, apunta que «aquestes millores són fruit d’una reunió amb veïns de la zona de Terres Cavades en la que vam veure la necessitat d’endreçar aquest espai, que és el punt de partida de la majoria d’excursions al Llorito. També és una de les portes d’entrada a la ciutat, ja que moltes persones deixen el vehicle a l’aparcament dissuasiu i continuen a peu fins al centre de la ciutat».

«L’objectiu a mig termini és ampliar el pàrquing per donar més cabuda a més vehicles, col·locar bancs, plantar més arbrat i instal·lar aparcaments per a bicis i patinets», conclou.