Pla general de dos socorristes fent tasques de vigilància a la platja de l’Arrabassada de Tarragona

Nova temporada de platges a TGN: més socorristes, nova megafonia i drons de vigilància

La Creu Roja amplia el seu equip de socorristes, fins arribar a 33, i afegeix una nova torre de vigilància

El dispositiu conjunt a les platges de Tarragona ha arrencat aquest dimecres i s'allargarà fins al 30 de setembre, quan es donarà per tancada la temporada. En aquest sentit, la Creu Roja prestarà el servei de salvament, que té com a novetats la incorporació de dos socorristes més a la seva plantilla, arribant a un total de 33, i una nova torre de vigilància.

Així mateix, l'Ajuntament de Tarragona ha instal·lat vint punts de megafonia repartits entre totes les platges per fer avisos als banyistes sobre possibles infants extraviats o episodis de contaminació marina. Pel que fa a la seguretat, la Guàrdia Urbana compta amb vuit efectius dedicats exclusivament a les platges i s'ha incorporat la unitat de drons per controlar zones de difícil accés.

La policia tarragonina també disposa de set unitats que donen suport als agents amb dedicació exclusiva. Aquest dispositiu policial a les platges estarà operatiu fins a l'11 de setembre, en horari de set del matí fins a les deu de la nit. També hi haurà presència de Protecció Civil, que destinarà tres persones a diferents tasques.

Les previsions de l'Ajuntament de Tarragona estimen que l'afluència de banyistes a les platges serà similar a la de l'any 2019, el previ a la pandèmia, motiu pel qual s'ha reforçat la presència de la Creu Roja i de la Guàrdia Urbana.

La consellera Eva Miguel carrega contra costes: «Les platges estan bastant malmeses»

Durant la presentació del dispositiu de platges de la temporada d'estiu 2022, la consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha carregat contra el Servei Provincial de Costes i la seva gestió pel que fa a l'aportació de sorra, assegurant que enguany la temporada comença amb les platges «bastant malmeses».

La cupaire ha assegurat que «no entenem com s'ha planificat», en relació amb les aportacions de sorra fetes a principis de juny. En aquest sentit, Miguel ha assenyalat que «s'hauria d'haver aprofitat la conjuntura per retirar les pedres que el càmping Palmeras de la platja Llarga va posar després del temporal Gloria i que han quedat descobertes amb els temporals d'enguany».

Finalment, la consellera de Medi Ambient ha qüestionat que a les platges de Tamarit i Altafulla s'hagi fet l'aportació de sorra tan tard perquè «és un moment vulnerable» per a la cria del corriol camanegre.