Imatge d'un concert de la Franz Schubert Filharmonia

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada simfònica al Teatre Tarragona

Les entrades pels concerts de tardor es posaran a la venda el pròxim 3 de novembre

La Franz Schubert Filharmonia, coneguda anteriorment amb el nom d'Orquestra Simfònica Camera Musicae, ha presentat aquest dimarts la Temporada Simfònica 2021-22 que entre els mesos de novembre i maig tornarà a omplir el Teatre Tarragona. Fundada l'any 2006, l'orquestra està formada per una nova generació dels millors músics del país amb Tomàs Grau com a director titular i artístic.

La nova temporada a l'equipament tarragoní, que serà la novena de la formació, comptarà amb un calendari de vuit concerts. Les entrades, amb un preu de 25 i 35 euros segons el concert, es posaran a la venda a partir del 3 de novembre a través de la web de l'orquestra i del portal d'entrades de l'Ajuntament de Tarragona.

El programa que s'oferirà a la capital tarragonina inclou, entre d'altres, algunes de les obres més essencials del repertori com la Italiana de Mendelssohn, la Cinquena de Txaikovski i la Segona Simfonia de Rakhmàninov.

L'estrena de la nova temporada, el 6 de novembre

La inauguració de la nova temporada serà el 6 de novembre amb el 'Concert per a violí i orquestra núm. 1' de Bruch a càrrec de la violinista Alexandra Soumm que torna a la Franz Schubert Filharmonia. La segona part de la nit inaugural tindrà com a protagonista el director Pablo González que, en la seva primera visita a l'orquestra, dirigirà la 'Simfonia núm. 2' de Brahms.

Segons ha explicat l'orquestra, aquesta serà «una temporada de reafirmació artística en els valors fundacionals de l’orquestra que tornarà a situar la ciutat de Tarragona com una de les grans capitals en el circuit de la música clàssica a Europa». En aquest sentit, la Franz Schubert Filharmonia comptarà artistes que han col·laborat anteriorment com Alexandra Soumm, Patricia Kopatchinskaja i Rinaldo Alessandrini.

Així mateix, també comptarà amb la col·laboració de figures nacionals i internacionals, estrenant-se enguany artistes com Javier Perianes, Alexei Volodin, Liza Ferschtman i el citat anteriorment Pablo González.

'El Messies' de Händel arribarà al Teatre Tarragona el 13 de desembre

El segon concert de la temporada serà el 13 de desembre, amb la interpretació de 'El Messies' de Händel, que comptarà amb la primera col·laboració de Paul Agnew, director musical de Les Arts Florissants, i amb la participació del Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona. El 14 de gener de 2022 arribarà el concert extraordinari, que enguany oferirà un programa basat en les millors bandes sonores de Disney.

El 4 de febrer de 2022, el pianista Javier Perianes, un dels artistes amb més projecció internacional dels darrers anys, interpretarà el 'Concert per a piano i orquestra núm. 21' de Mozart. El repertori es completarà amb la 'Simfonia núm. 4 Italiana' de Mendelssohn, sota la direcció de Tomàs Grau.

El reconegut pianista Alexei Volodin serà el protagonista el dissabte 12 de març de 2022, amb el concert posposat a causa de la pandèmia. Volodin interpretarà el 'Concert per a piano i orquestra núm. 2' de Brahms. La nit  es completarà amb la interpretació de la 'Simfonia núm. 5' de Txaikovski.

El dia de Sant Jordi, la violinista Patricia Kopatchinskaja tornarà a col·laborar amb la Franz Schubert Filharmonia. Aquesta vegada oferirà el 'Concert per a violí i orquestra núm. 1' de Xostakóvitx. A la segona part, Tomàs Grau dirigirà la captivadora 'Simfonia núm. 2' de Rakhmàninov.

Final de temporada amb 'Les quatre estacions' de Vivaldi

La Franz Schubert Filharmonia tancarà la temporada al Teatre Tarragona el dissabte 14 de maig de 2022 amb el director Rinaldo Alessandrini que, en la seva segona col·laboració amb l'orquestra, proposarà un programa enlluernador. Per una banda, 'Les quatre estacions' de Vivaldi, amb Liza Ferschtman, una de les violinistes més fascinants del panorama internacional.

La segona part del concert de cloenda de temporada oferirà  la Simfonia núm. 2 de Schubert, una peça d'aires italianitzants que lluirà amb tots els seus colors en mans d'Alessandrini.