Vista general del passadís central de la nova UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

L'Hospital Joan XXIII estrena nova UCI: dotze boxs amb última tecnologia

L'espai forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII que s'està construint

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha presentat aquest dijous la nova Unitat de Cures Intensives (UCI). L'espai forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII que s'està construint, es troba a l'edifici C i és la primera unitat del Servei de Medicina Intensiva (SMI) del nou hospital.

Compta amb dotze boxs i incorpora dispositius mèdics, de tractament i monitorització d'última generació. Ha costat 5,8 MEUR i és la primera fase de la remodelació del servei d'UCI, que s'executarà en dues fases més, segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Durant la setmana vinent i la següent començaran a arribar-hi els pacients de forma esglaonada..

El supervisor d'Infermeria de la UCI, Xavier Teixidó, explica a les autoritats la tecnoliga integrada als boxs
La unitat forma part del nou parc sanitari que s'està construint | ACN

Un nou model d'hospital

El conseller Argimon ha afirmat que «la nova UCI de l'Hospital Universitari Joan XXII no només és la infraestructura que veiem, amb 12 boxs amb la darrera tecnologia, sinó també tot el que hem incorporat d'intel·ligéncia artificial que ens ajuda a la predicció de diagnòstics. Comptem amb una Smart UCI referent per a la demarcació de Tarragona».

El disseny d'aquest nou espai a l'hospital tarragoní és model i ergonòmic, tant per a usuaris com per a les seves famílies. Una estructura que apropa el professional al pacient i preserva la seva intimitat.

Unes obres que han tingut una inversió d'obra de 3.772.746 euros i una inversió en equipament de 2.100.000 euros per aquesta nova UCI.

Vista d'un dels boxs de la nova UCI de l'Hospital Joan XXIII
Dotze boxs que compten amb l'última tecnologia | ACN

Una Smart UCI a Tarragona

El nou equipament de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona té un disseny tecnològic que aporta una Smart UCI, on tots els equips amb centrals pròpies enviaran alarmes a l'aplicació centralitzada. Una tecnologia que facilita la presa de decisions amb l'anàlisi de dades en temps real i la utilització de la intel·ligència artificial com a eina de diagnòstic.

Els senyals i dades provinents dels dispositius de monitorització i suport vital s’integren al servidor que mostra dades del sistema d’alarmes i del sistema d’informació clínica.

També es disposa d’accés a les dades dels darrers anys amb el suport d’equips de tecnòlegs. Aquestes han permès dissenyar eines per al suport a la decisió, quadres de comandaments accessibles per definir accions de millora i investigar models de predicció que s’aniran incorporant d’entrada i de forma progressiva als propers anys.

La nova UCI1 del centre compta amb envans de vidre amb làmines semiopaques intel·ligents; grua integrada als sostres, possibilitat de diàlisi a tots els boxs, portes automàtiques estanques, punts de treball davant del box (replicats al control d’infermeria), piques cada 2 boxs a l’entrada i torres humides i seques.

Aquesta Fase 1.1 es completarà amb la Fase 1.2 amb espais per tal de fer més confortable l’estada als familiars (zona office, sala d’espera o despatxos d’informació).