Imatge aèria del passeig de Sant Antoni de Tarragona

Tarragona comptarà amb una nova zona verda al passeig de Sant Antoni

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha aprovat el projecte de rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l’antic solar de l’Hostal del Sol

Tarragona comptarà amb una nova zona verda al passeig de Sant Antoni. Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, la Comissió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dijous el projecte de rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l’antic solar de l’Hostal del Sol. Aquest projecte té l'objectiu d’arranjar aquest monument i la zona on està ubicat.

El baluard de Sant Climent és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i es va construir durant el segle XVII per tal de reforçar les muralles romanes i medievals de Tarragona. Després de la Guerra del Francès, el baluard va quedar inservible, però forma part del conjunt d’altres fortins de la ciutat, símbol d’un moment de setge en la història de la ciutat de Tarragona.  

«Convertirem aquest espai en un mirador excepcional»

La consellera de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Vidal, s’ha mostrat molt satisfeta davant la notícia, ja que «aquest és el primer pas per tirar endavant el projecte d’enjardinament previst per aquest indret». Des de Parcs i Jardins, amb el treball transversal de la Conselleria de Patrimoni, s’ha fet una tasca molt acurada «per guanyar aquest espai a la ciutat i convertir-lo en un mirador excepcional».

En aquest sentit, el projecte d'aquesta nova zona verda s’entén com una continuïtat des del parc de la Diputació, passant pel passeig de Sant Antoni.