L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en l'acte d'inauguració de l'SCAN

Arrenca a Tarragona la novena edició del Festival SCAN

El certamen de fotografia s'allargarà fins al pròxim 8 de gener

Aquest divendres, s'ha inaugurat la novena edició del Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona amb una ruta inaugural, que ha portat als assistents a les principals exposicions del certamen. 'Wartime!', la principal protagonista que s’exposa a Mèdol. Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, és el títol de la mostra que s’emmarca en el tradicional programa Talent Latent 2022.

L’exposició està formada pels treballs d’un total de 9 artistes internacionals que reflexionen sobre diferents punts de vista de la guerra, la temàtica d’enguany.

«El valor de les imatges criden a la denúncia, no podem restar indiferents»

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha assenyalat que «iniciem la novena edició de l’SCAN des d’una mirada responsable i crítica cap a una societat convulsada per la realitat: la guerra a Ucraïna, la pandèmia, les crisis econòmiques, l’increment de la desigualtat i la destrucció del medi ambient. El valor de les imatges criden a la denúncia, no podem restar indiferents».

El crític d'art, investigador i professor, Sema D’Acosta, ha estat el comissari responsable de fer la selecció d’aquesta mostra de Talent Latent 2022 que es podrà visitar fins al 8 de gener de 2023. El públic interessat en fer una visita guiada a l’exposició tindrà l’oportunitat de fer-la aquest diumenge 20 de novembre, a les 12 hores, amb les explicacions del seu comissari.

A més, SCAN Tarragona també ha inaugurat aquest divendres la mostra 'Far away from home: the voices, the body and the periphery' a la Personal Galeria Tarragona, amb la presència de l’autora de les fotografies, Hristina Tasheva. Narradora visual i investigadora establerta als Països Baixos, exposa el seu nou projecte amb què ha viatjat fins als camps de concentració nazis d’Alemanya, França o Polònia, o comunistes com a Bulgària.

El festival s'allargarà fins al 8 de gener de 2023, amb altres exposicions i activitats que s’aniran desenvolupant en els pròxims dies i setmanes, on destaquem, entre d’altres, SCAN Photobooks, BiblioSCAN i SCAN Actiu. Així com la mostra de diferents exposicions com ara Get Ready, de Marcel Pey o Maquis, de Jesús Monterde; i la projecció cinematogràfica i un col·loqui amb Brutal Moods, de Marta Bisbal.