Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

Noves restriccions en les visites a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Es començarà a aplicar a partir d'aquest pròxim dilluns 10 de gener

La sisena onada de la pandèmia, provocada per la variant òmicron, continua fent estralls a Catalunya i modificant el dia a dia de la ciutadania, amb mesures i restriccions. En aquest sentit, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha anunciat, a través d'un comunicat, noves restriccions en les visites als pacients ingressats i la presència d'acompanyants a les instal·lacions hospitalàries a partir del pròxim dilluns 10 de gener.

En concret, segons ha informat el centre, els pacients crítics —sigui per Covid-19 o per altres patologies— només podran rebre la visita d'una sola persona de dues a tres del migdia. Pel que fa als usuaris d'urgències, consultes externes, hospitalització i de l'hospital de dia no podran tenir acompanyants, a excepció dels menors, els discapacitats, les persones amb patologia mental i aquelles amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a l'àrea de pediatria es permetrà l'entrada del pare o la mare amb el menor, mentre que en el de l'UCI prenatal hi podran accedir els dos progenitors. L'objectiu del centre hospitalari tarragoní amb aquestes mesures és prevenir i reduir el risc de propagació del virus a l'hospital arran de la sisena onada de la pandèmia.

Restriccions de visites a l'Hospital Sociosanitari Francolí

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona no és l'únic centre sanitari de la ciutat que ha restringit les visites arran de la sisena onada de la Covid-19. En aquest sentit, des del passat 30 de desembre, l'Hospital Sociosanitari Francolí restringeix les visites i la presència d'acompanyants als pacients ingressats, amb excepció de situacions de final de vida o deteriorament cognitiu.

L'objectiu del centre, segons va explicar en un comunicat, amb aquesta mesura és «prevenir i minimitzar el risc d’infecció intrahospitalària». Així mateix, en determinades situacions excepcionals es podria autoritzar algun règim de visites extraordinari, tot i que això haurà de ser valorat prèviament per l'equip assistencial del centre.