Obre l’EspaiCaixa Tarragona, un nou centre per a la gent gran

L’equipament es troba entre els carrers Colom i Prat de la Riba

La Fundació La Caixa ha inaugurat aquest dimarts, 12 de febrer, un nou centre per a la gent gran al centre de Tarragona. L’equipament es troba a la cruïlla entre el carrer Colom i el de Prat de la Riba, i pretén ser «un espai inclusiu que potenciï un envelliment actiu», segons ha destacat el director general de la fundació, Jaume Giró.

El local, de 800 metres quadrats distribuïts en dues plantes, serà gestionat per l’Associació de Gent Gran de Sant Magí, qui d’aquesta manera canvia i millora el seu centre anterior. L’EspaiCaixa Tarragona, que així s’anomena l’equipament, compta amb 1.600 socis, la gran majoria dels quals provenen de l’esplai anterior de l’associació.

L’EspaiCaixa Tarragona: dues plantes i sis sales diferents per a un envelliment actiu

El centre es distribueix en un total de sis sales diverses, i proposa una sèrie d’activitats variades  per fomentar el benestar, la salut, el desenvolupament personal i l’aprenentatge de noves tecnologies per part dels usuaris. Giró ha demanat que l’espai «es converteixi en un punt de trobada» dels vuit centres similars que La Caixa ha engegat a la demarcació.

Espais com una biblioteca són algunes de les opcions que inclou l'equipament | TarragonaDigital

 

«Estem davant un emplaçament immillorable, amb una aposta innovadora i una proposta clara d’interacció  amb altres espais com el Caixafòrum, ha explicat Giró. «La societat ha canviat la seva mentalitat sobre el paper de la gent gran, i volem fer un homenatge a la vellesa», ha afegit.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat l’encarregat d’oficialitzar la inauguració. «Tenim la necessitat de  posar en valor a la gent gran», ha opinat. El batlle s’ha mostrat especialment satisfet amb l’aposta per una concepció activa de l’envelliment per part del centre, i ha posat en valor la tasca de la Fundació La Caixa a través d’aquesta iniciativa. L’any 2018, les activitats dels centres de la fundació a la província de Tarragona  van arribar a més de 33.000 persones.

La inauguració ha tingut lloc a la sala principal de l'EspaiCaixa | TarragonaDigital

També et pot interessar