Imatge de diverses persones practicant parkour

Comencen les obres per convertir el bosc de Mas Rosselló de TGN en un espai de parkour

S'invertiran gairebé 36.000 euros en els treballs d'adequació de la zona

L’Ajuntament de Tarragona comença aquest dijous els treballs de dignificació del bosc de Mas Rosselló. En aquest sentit, les obres suposaran la renovació d'una zona concreta del bosc, fins ara molt degradada i sense cap ús definit, que es transformarà en un espai destinat a la pràctica del parkour a través d'un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2021.

Les primeres actuacions seran treballs previs de senyalització de la zona d'actuació, delimitant el perímetre d'actuació. Posteriorment, es farà la instal·lació dels elements del parc. Es preveu que les obres, adjudicades per un import de 35.695,26 euros a l'empresa Microarquitectura SL, s'allarguin durant un termini de dues setmanes.

La consellera de Districtes de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, ha explicat que «es tracta d’una zona arbrada i amb vistes al mar, ubicada en un lloc cèntric de la ciutat, que mereix ser dignificada i aprofitada per la ciutadania».

Varas ha afegit que «l’esport del parkour no tenia fins ara cap instal·lació a la ciutat i amb aquesta continuem amb l’aposta d’indrets per a la pràctica esportiva a l’aire lliure a prop de la platja».

Els treballs que es faran al bosc de Mas Rosselló

En el cas del bosc de Mas Rosselló, comencen els treballs d’instal·lació d’un sistema variable d'obstacles, barres horitzontals i parets, amb les quals és possible construir un camp de jocs i entrenament complet. Totes les alçades i distàncies dels elements han estat contrastades amb les necessitats tant d'usuaris novells com usuaris experimentats, permetent així en un sol espai incloure activitats de tots els nivells de dificultat.

La configuració dels elements respon a la voluntat de generar el major nombre d'activitats a la vegada, oferint múltiples vies de moviment en totes direccions. Això permet als usuaris moure’s fent ús de tota l'àrea i promoure la creativitat de moviment deixant en mans de l'usuari generar els seus propis recorreguts.  

El disseny de l'àrea proporciona llibertat total a l'usuari per fer el seu propi recorregut, promovent així la creativitat de moviment i el repte personal. Les distàncies entre els elements han estat considerades per tal de ser una instal·lació apta tant per principiants com per a usuaris experimentats.

Els materials emprats simulen fidelment l'entorn urbà, proporcionant així els obstacles d'un entorn realista. El parc inclou elements de paret i tubs que es poden combinar, elements formats per estructura portant d'acer i revestiments de panells de formigó.  

Què és el parkour?

El parkour és una disciplina no competitiva que té com a objectiu la perfecció i la continuïtat del moviment en l'entorn natural, com és el bosc de Mas Rosselló. El parkour aspira a un moviment perfecte, eficient, ràpid i sobretot segur, conegut en la pràctica com a 'flow'.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, «la pràctica d'aquesta disciplina millora no només les aptituds físiques sinó també l'aptitud mental de l'usuari. Es tracta d'un esport jove i lliberal que es pot practicar en qualsevol moment i qualsevol lloc».