Treballs d'excavació de la zona del Fòrum Provincial de Tarragona

Comencen els treballs d'excavació de la zona del Fòrum Provincial del carrer Civaderia

Les obres s'han adjudicat a l'empresa EOS Arqueologia SCP

Tarragona ha iniciat noves tasques als voltants del seu patrimoni. Aquesta setmana s'han iniciat els treballs d'excavació arqueològica del local en la planta baixa de l'edifici del carrer Civaderia.

El passat mes de novembre de 2020, va sortir a la llum una part de la fonamentació dels murs del Fòrum Provincial de Tàrraco, en unes primeres prospeccions efectuades. Per aquest motiu, ara s'ha engegat una nova fase que completarà els treballs. Tindran una durada aproximada d'un mes. 

Tal com ja va dir al seu dia el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo «estem davant una intervenció arqueològica fonamental per a poder definir el traçat urbà de la Tàrraco Romana» i alhora ha avançat que «el següent pas serà posar en valor aquest restes perquè ens serviran per explicar molt millor el Fòrum Provincial de la ciutat». 

Excavacions per obtenir més informació

El local on es fan les excavacions al carrer Civaderia és de titularitat municipal. Al seu interior s'hi conserven estructures corresponents als murs de l'angle nord occidental de la plaça de la representació del Fòrum. També hi ha les possibles restes d'un tram de l''specus' de l'aqüeducte romà del Gaià.

Els treballs arqueològics que s'executaran consistiran en l'excavació del subsol. D'aquesta manera s'obtindrà informació històrico-arqueològica i per plantejar futures actuacions en aquest indret. 

Els treballs d'excavació que s'han iniciat aquesta setmana han estat adjudicats a l'empresa EOS Arqueologia SCP, per un valor de 24.313,88 euros (IVA exclòs).