L'escriptora i professora de piano Olga Xirinacs

Olga Xirinacs presenta el seu darrer llibre 'Blaumarí' al Teatret del Serrallo

L'acte tindrà lloc l'1 de desembre, a partir de les 19 hores

El Port Tarragona, a través del seu espai 'Servei de Publicacions' de l’Arxiu del Port, presentarà el pròxim dijous 1 de desembre el recull de contes 'Blaumarí', de l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs. L'acte, que començarà a les 19 hores, se celebrarà al Teatret del Serrallo. Els textos, acompanyats de les il·lustracions d’Amat Pellejà, estan editats per Arola Editors, dins la col·lecció de Narrativa contemporània 'La Miloca'.

Aquesta presentació de 'Blaumarí', que forma part dels actes de la Tardor Literària de Tarragona, estava prevista el passat mes d'octubre, però llavors es va haver d'ajornar.

El 87è llibre d'Olga Xirinacs

Olga Xirinacs és una reconeguda autora tarragonina, amb 87 llibres publicats durant la seva llarga trajectòria. 'Blaumarí', el seu darrer treball, és un text que recull una quarantena de contes de temàtica marítima i portuària, alguns dels quals transcorren a Tarragona, en indrets tan coneguts com el Serrallo o la platja del Miracle.

Inspirats en els 'breus' dels diaris, Xirinacs, va anar publicant de manera regular aquests contes entre 1984 i 2002, uns al diari 'Avui' i altres a 'El Correo Catalán'. Aquests textos universals i intemporals, tenen un estil planer i directe encara que, de vegades, ornats amb elements poètics.

Durant la seva llarga trajectòria, Xirinacs ha rebut diversos guardons entre els quals destaquen la Creu de Sant Jordi, que va rebre l’any 1990; el Premi Josep Pla i el Premi Sant Jordi, el 1984; el Ramon Llull, el 1986; i aquest 2022, el Premi Jaume Fuster.