Imatge actual del quiosc de l'avinguda Prat de la Riba

L’ONCE implanta el seu nou model de quiosc a Reus

Les noves guinguetes són més accessibles, ecològiques i properes al públic

L’ONCE ha canviat la fesomia dels quioscos a peu de carrer, una de les principals icones de la corporació. Fins a quatre guinguetes de la ciutat de Reus han adaptat el nou model que aposta per ser  més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i més proper de cara al públic. Actualment, s’han canviat els quioscos de l’avinguda Prat de la Riba, plaça Pastoreta, avinguda la Salle i avinguda Països Catalans. L’objectiu és aplicar el canvi de manera progressiva, tant a Reus com a la resta de ciutats de Catalunya.

El sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Àngel Ávila, ha donat les gràcies a la ciutat de Reus i ha indicat que «l’ONCE és el que és gràcies a la solidaritat de les persones, en aquest cas de Catalunya i Reus» i que «sense elles l’ONCE no podria fer el que fa». Pel que fa als nous quioscos, ha comentat que «són una millora molt important per la ONCE i els treballadors» i ha recordat que a dia d'avui la capital del Baix Camp és la ciutat de Catalunya amb més quioscos nous.

«Estic molt contenta i el quiosc és molt còmode. A més, a tots els clients els hi agrada molt», ha indicat la Dolors, venedora de l’avinguda Prat de la Riba. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha assenyalat que Reus és «una ciutat solidària i inclusiva en tots els sentits» i que aquest «és un pas més de la voluntat del govern per ser una ciutat de qualitat on la gent s’hi senti còmode i bé».

La Dolors és un dels 78 agents venedors de l'agència de l'ONCE a Reus
La Dolors és un dels 78 agents venedors de l'agència de l'ONCE a Reus | Adrià Morte
 

El nou disseny compleix amb els requisits d'accesibilitat universal

nou disseny compleix amb els  requisits d’accessibilitat universal  per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L’exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre, és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció. Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen  cadira de rodes, el model disposa d’una rampa fixa d’accés a l’interior del quiosc, a més que totes les zones d’exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s’inclou una cadira ergonòmica.

El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues. L’agència de l’ONCE a Reus presta serveis personalitzats a 443 afiliats i afiliades i compta amb una xarxa de 78 agents venedors dels productes de joc de l’Organització, tots persones amb discapacitat.