Pla sencer de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de les noves tinents d'alcalde Eva Miguel, Cristina Guzmán i Elvira Vidal

L'oposició de l'Ajuntament de Tarragona frena la fusió de l'EMT i Aparcaments

El ple ha aprovat demanar a la Generalitat que Tarragona sigui declarat municipi amb mercat d'habitatge tens

Els partits de l'oposició de l'Ajuntament de Tarragona van frenar la fusió de les companyies municipals Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) i Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), un fet que podria provocar que el procediment s'endarrereixi aproximadament un any. La qüestió va tirar endavant durant la sessió plenària, però en la junta general de les dues empreses es va rebutjar.

El PSC va introduir una esmena en la votació de les juntes generals que va comptar amb el suport de Ciutadans, ECP, PP i els regidors no adscrits Sonia Orts i José Luis Calderón. Aquesta esmena va suposar que no s'aprovés la composició del consell d'administració de la nova empresa resultant, un fet que podria provocar problemes davant el Registre Mercantil.

La votació de les esmenes va provocar una sèrie de retrets entre els partits de govern i l'oposició, tal com va passar fa uns dies durant el plenari que va desestimar l'aprovació dels Consells de Districte. 

Petició a la Generalitat perquè Tarragona sigui municipi amb mercat d'habitatge tens

El ple d'aquest dimecres va aprovar aquest dimecres demanar a la Generalitat ser declarat municipi amb mercat d'habitatge tens. Es tracta d'una mesura prevista a la llei catalana que regula el preu dels lloguers per a aquells municipis en els quals «la mitjana del preu del lloguer és excessiu i no es pot garantir l'accés a l'habitatge de la població», segons va explicar la consellera d'Habitatge, Eva Miguel.

Un altre dels punts de l'ordre del dia que es van aprovar és un modificatiu de crèdit per destinar 150.000 euros de Tabacalera a les obres de rehabilitació del vestíbul del Teatre Tarragona, tancat des de fa setmanes per deficiències de construcció.

En acabar el plenari els nous tinents d'alcalde van rebre la vara institucional de mans de l'alcalde Pau Ricomà i els membres del nou govern es van fer la fotografia oficial.