Persones passejant amb llums de Nadal.

S'organitzen 300 actes de Nadal a Tarragona per «omplir la ciutat de màgia»

Les activitats engegaran el pròxim 26 de novembre

Aquest dimarts 23 de novembre ha tingut lloc la presentació de la campanya de Nadal  a Tarragona. Sota el títol «Ple de màgia, carregat d'il·lusió», farà que la ciutat gaudeixi d'unes 300 activitats culturals, esportives i de foment del comerç tarragoní.

L'alcalde Pau Ricomà, ha explicat que «aquest any, amb una situació epidemiològica més favorable, s'ha preparat una programació que omplirà els carrers del centre i dels barris de la ciutat de vida i recuperarà el dinamisme i la il·lusió» dels ciutadans.

Divendres es donarà el tret de sortida al calendari

Els actes es posaran en marxa a partir del pròxim divendres 26 de novembre amb la Festa d'Encesa de les Llums, on 1.201 motius nadalencs il·luminaran i faran més càlids els principals punts de la ciutat per fer més acollidora  l'estada i donar impuls al comerç.

Dídac Nadal, el conseller de Comerç, ha volgut fer especial menció a què enguany «s'han preparat diferents accions pels principals carrers comercials del centre de la ciutat i barris que també tindran com a objectiu amplificar la màgia d'aquestes dates com són una figura del tió de Nadal que anirà pels barris de la ciutat, tallers de màgia, un espectacle del Pare Noel amb els seus follets, o un inflable de 40 metres que simula un tobogan de gel i que anirà rodant per diferents punts i barris de la ciutat».

La recuperació de la Cavalcada de Reis en format habitual

Aquest Nadal permetrà «la recuperació de la Cavalcada de Reis després d'un any de pausa obligada amb motiu de la covid-19». Així ho ha argumentat la consellera de Cultura, Inés Solé.

Un certamen que ha recuperat el seu format tradicional, sense restriccions d'aforament i amb la participació d'unes 500 persones en total, i que comportarà també l'organització «per segon any consecutiu», del Magatzem Reial.

Aprenentatge i diversió

L'Institut Municipal d'Educació s'ha dedicat a preparar activitats per als més petits de la casa, ja que «després de gairebé dos anys de pandèmia, hem volgut aprofitar les festes de Nadal per retornar la il·lusió  i la màgia als infants», ha assegurat  el conseller d'Educació, Manel Castaño.

D'aquesta manera, també s'organitzaran actes pels altres departaments  de l'Ajuntament, com contacontes als Centres Cívics, una nova edició del Casal x Nadal a l'Espai Jove Kesse, entre d'altres.

Per poder consultar tots els actes festius programats cal accedir a la web Nadal TGN o a l'APP TGN Agenda, que també compta amb un format web en aquest enllaç. Si no, es poden mirar les xarxes socials de l'Ajuntament o les del Comerç.