L'Ajuntament cerca «un pacte transversal per la seguretat ciutadana a Tarragona»

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, s'ha reunit, conjuntament amb mossos i guàrdia urbana, amb veïns de Tarragona

L'Ajuntament de  Tarragona cerca sumar complicitats i «treure del debat polític» la qüestió de la seguretat ciutadana. Per això, està treballant en un pacte per la seguretat ciutadana, inspirat en el que es va signar a l'ajuntament de Bilbao, que permeti «arribar a un acord transversal de partits i entitats» per millorar la percepció veïnal sobre aquesta qüestió i, així mateix, fer front a les situacions d'incivisme que s'han patit darrerament a la ciutat de Tarragona. 

Entre els principis que regeixen el pacte de Bilbao signat el mes de març d'enguany hi ha «la col·laboració entre institucions i entitats; la participació i la corresponsabilitat; fermesa i determinació en la persecució dels delictes i la millora i prevenció d'aquests». En aquesta línia, i dins el treball que fa la divisió de proximitat de la guàrdia urbana de Tarragona, el regidor responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha iniciat una ronda de contactes amb entitats i associacions veïnals de la ciutat.  Està previst, també, que ben aviat  l'Ajuntament presenti una bateria de mesures en l'àmbit de la policia de proximitat o policia de barri. 

«Tallers informatius sobre seguretat»

Aquest passat dimarts, 16 d'Octubre, representants de la Guàrdia Urbana de Tarragona, acompanyats per Villamayor, conjuntament amb Mossos d'Esquadra,  s'han reunit amb la Coordinadora d'Entitats de Tarragonaa la seu d'aquesta entitat als barris de Ponent. Entre els acords sorgits de la trobada hi ha «realitzar tallers informatius sobre seguretat amb les entitats i facilitar informació, i xifres, coincidint amb la celebració de les juntes locals de seguretat».

Per la seva banda, la Coordinadora ha creat un grup permanent dedicat a la seguretat ciutadana i el civisme. La setmana passada es va produir una reunió semblant amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona i pel mes vinent està prevista una trobada amb la Federació de Veïns Segle XXI.