El conseller d’Educació Manel Castaño en roda de premsa

Màgia i diversió al Parc infantil de Nadal de Tarragona amb moltes novetats

Hi haurà 3 espectacles de gran format: el concert-tribut del Rey León, la màgia del Mag Lari, i la música de Reggae per Xics

Nadal arriba carregat de novetats a Tarragona. Una d'elles és un Parc Infantil per retornar la il·lusió als infants de la ciutat. El conseller d'Educació Manel Castaño ha explicat que aquest any el parc inclourà «tres espectacles de gran format, noves activitats i tallers lúdics i educatius en un espai més ampli, i una mirada fixada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides, els nens i nenes de la ciutat podran gaudir d’uns dies plens de màgia i diversió».  

El retorn de la Màgia de Nadal

Aquest serà el lema del Parc de Nadal de Tarragona. A través de tallers i activitats, els infants podran retrobar la màgia que la ciutat ha perdut en aquest temps de pandèmia.

El Club dels Tarraconins, organitzadors del Parc, volen transmetre aquesta idea amb el cartell dissenyat pel tarragoní Edu Polo. Els dos infants de la imatge, amb cares d'il·lusió, contemplen el parc: una benvinguda imponent, multitud d'activitats i un gran escenari que serà un dels protagonistes d'aquesta edició.

El nou Parc de Nadal

Tarragona ha fet una renovació total del Parc infantil i oferir una nova programació d'activitats i tallers. S'ha fet una gran aposta per les activitats de manualitats, una zona d'aventura, micro-espectacles i contacontes. A més, com a gran novetat, es faran espectacles de gran format a l'Auditori del Palau de Congressos. 

A l'entrada del Palau Firal, una haima de gran alçada donarà la benvinguda. A més de tallers al Palau Firal, també se'n faran a l'exterior i al Palau de Congressos, ampliant l'espai pels infants. També hi seran presents diverses entitats de la ciutat que oferiran tallers als infants.

L'Auditori del Palau acollirà tres espectacles de gran format. Aquesta principal novetat del Nadal tarragoní hi haurà un tribut al Rey León; el nou espectacle del Mag Lari i el concert de Reggae per Xics. Les entrades per aquests espectacles es podran adquirir a través de la plataforma online Entradium a partir del 29 de novembre.

El preu de les entrades per accedir al Parc de Nadal canvia els matins i les tardes i n'hi ha de diversos tipus. Als matins, l'entrada general (de 2 a 17 anys) val 3 euros; pels socis del Club de Tarraconins 2 euros; i per les famílies nombroses o monoparentals 1 euro pels adults acompanyants.

A les tardes, quatre euros pel públic general; tres euros pels socis del Club dels Tarraconins; i per les famílies nombroses o monoparentals, 1 euro pels adults acompanyants. Els menors de 2 anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitat hi podran accedir gratuïtament.

Finalment, els grups concertats amb reserva prèvia pagaran dos euros, mentre que hi haurà l’abonament de 15 euros.  

El Parc de Nadal estarà al Palau Firal i de Congressos de Tarragona del 27 de desembre al 4 de gener.  Els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i el 2, 3 i 4 de gener, de les 10:30h a les 14h i de les 16:30h a les 20h.  El dia 31, de les 10:30h a les 14h. El dia 1 de gener, de les 16:30h a les 20h

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona
El parc infantil de Tarragona recupera la màgia amb moltes novetats | Aj. Tarragona

Mesures sanitàries  

Davant el context global de pandèmia, en aquesta nova edició es posa especial èmfasi a les mesures sanitàries que caldrà respectar a l’interior del recinte. Serà obligatori accedir al Parc amb mascareta pels majors de 6 anys, i es recomanarà que els menors també la portin posada.

S’ubicaran punts d’higienització de mans; s’evitaran les aglomeracions limitant l’aforament; s’usaran espais interiors airejats i amb prou separació, i s’ubicaran activitats a l’exterior. Pel que fa a aforament de les zones de tallers, que amb normalitat seria de 1.440 persones, es reduirà al 65% del total.

En altres paraules, hi podrà haver un màxim de 936 persones al mateix temps. Totes aquestes mesures s’adaptaran a les que comuniqui PROCICAT, i poden patir modificacions per tal de poder gaudir dels tallers amb seguretat per a tothom.