El Parc Infantil de Nadal de Tarragona

El Parc de Nadal de Tarragona obre portes amb zones de màgia i valors

Eels infants de la ciutat podran recuperar la il·lusió i la màgia de Nadal.

La màgia de Nadal i la il·lusió han tornat al Parc de Nadal de Tarragona. Els infants gaudiran de les activitats que s'hi realitzaran durant aquests dies amb total seguretat. 

El conseller d'Educació, Manel Castaño, ha explicat que «des d’un inici, l’organització del Parc ha optat per reduir l’aforament del recinte fins al 65% del total. També s’ha optat ampliar l’espai i ocupar més zones: el Recinte Firal, l’exterior de davant i darrere, i les dues plantes del Palau de Congressos. El Parc obre amb total seguretat i respecte per les mesures sanitàries actuals».

D’altra banda, el conseller també ha destacat que «hi ha 12 nois extutelats que treballaran com a voluntaris al Parc, es tracta de participants del programa Sostre 360 de la Fundació Eveho».

A més, s'haurà d'utilitzar la mascareta a l'interior com a l'exterior de la zona del parc. També s'ubicaran punts d'higiene de mans, tant a entrades i sortides com als tallers. Cada taller comptarà amb productes desinfectants per tal que els infants puguin fer les activitats de manera totalment segura. 

Espectacles al Parc de Nadal

Durant tota la durada del Parc de Nadal de Tarragona hi haurà activitats i tallers per a tots els gustos. A més, també hi haurà microespectacles a un espai del Recinte Firal. 

El dimarts, 28 de desembre, a les 11 hores es farà 'El tió de la Núria'. A les 18 hores del 29 de desembre, es podrà gaudir de 'Contes da la butxaca'. El 30 de desembre, durant tot el matí, hi haurà la sessió matinal relaxada, amb Todos en Azul. Un matí inclusiu on no hi haurà fil musical i el soroll ambiental es reduirà. 

L'últim dia de l'any, a les 11 del matí, es farà 'Contes dins el mitjó'. I, per començar l'any, el 2 de gener, a les 11 hores, es realitzarà 'La nit de Reis i altres contes de torró'. Moltes entitats de la ciutat participen en aquesta edició del Parc, que es divideix en diferents zones. 

Màgia i valors al Parc de Nadal

El Parc de Nadal estarà dividit en diverses zones. Aquestes tenen el nom d'il·lusió, respecte, felicitat, diversió i superació. 

La zona il·lusió estarà situada a la planta superior del Palau de Congressos. Acull dos tallers de manualitats que organitza el Club dels Tarraconins:: animals en 3D, amb cartolines, i l’Estrella de la Màgia, que es farà amb llanes. Finalment, el taller de Comerç, on els infants poden jugar al joc Tarracopoli.  

A la planta inferior del Palau hi haurà la zona respecte, on EMATSA ubica tres tallers. Entre ells, un de manualitats i un scape-room. Els infants també poden fer un detallat nadalenc de feltre a un taller de manualitats del Club. 

A l'interior del Recinte Firal, a la part exterior, hi haurà la zona felicitat, amb una haima de grans dimensions. Sota s’hi ubiquen els Ecocavallets, i l’activitat amb bicicletes de Trànsit. També s’hi troba una Food Truck amb menjar i beguda. 

A l’interior, la zona diversió, hi ha fins a 14 tallers i activitats. Serveis municipals com la Biblioteca Pepita Ferrer i els Centres Cívics porten llibres i jocs per muntar espais aptes per a infants de totes les edats. L’EMT, com a gran novetat, ubica un autobús a l’interior del Recinte Firal. Els infants poden accedir a l’interior per fer un retallable del mateix bus. 

Tarragona Ràdio porta el seu directe els matins del Parc, i un taller perquè els infants puguin experimentar sent periodista per un dia. El Museu de Matemàtiques de Catalunya aporta perquè els infants muntin una Cúpula de Leonardo, i el Nàstic perquè facin una decoració per l’arbre de Nadal del club que estarà al mateix Parc. 

Un espai està destinat als microespectacles detallats anteriorment, i la resta de tallers són de manualitats, propis del Club dels Tarraconins: postals mosaic, globoflèxia, màgia d’anar per casa i el més que tradicional pintacares. Finalment, també compta amb una activitat esportiva, la bola per escalar Gaia, que va girant contínuament. 

A l'exterior, hi haurà la zona superació, ubicada a la part de darrere del Palau, està destinada a les activitats esportives. Un rocòdrom, una tirolina de 35 metres, una pista americana, esferes i equilibris i l’inflable de la Colla Jove perquè els infants gaudeixin d’allò més