El líder de Jarabe de Palo, Pau Donés, cantant i tocant la guitarra damunt l'escenari de la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona

Pau Donés va fer l'últim concert amb Jarabe de Palo a Tarragona

El passat 9 d'abril va anunciar el seu retorn amb la cançó 'Vuelvo'

Aquest dimarts 9 de juny ha mort Pau Donés, als 53, després d'una lluita de cinc anys contra un càncer de còlon. La notícia l'oficialitzava el compte de Twitter de Jarabe de Palo poc després de les onze del matí. 

L'últim concert de Jarabe de Palo, a Tarragona

La nit del 22 de desembre del 2018, Pau Donés tocava les últimes cançons amb el seu grup Jarabe de Palo a la Tàrraco Arena Plaça davant d'unes 3.500 persones que volien presenciar la darrera actuació del cantant. Aquest, era la data assenyalada de l'últim concert del mític cantant que havia anunciat el seu adéu dels escenaris. L'1 de gener del 2019, va penjar la guitarra.

El concert de Tarragona però, finalment, no va ser un adéu definitiu de Pau Donés, sinó un fins aviat. El 9 d'abril de 2020, durant el confinament per l'estat d'alarma del coronavirus, el mític cantant de Jarabe de Palo va anunciar la seva tornada publicant a les xarxes socials la cançó 'Vuelvo'.  «Torno... perquè la música de nou al meu cap ha tornat», va assenyalar en un missatge al compte de Twitter del grup.

Abans del retorn anunciat de Pau Donés, el grup Jarabe de Palo va reunir a finals de desembre de l'any passat els 19 músics que havien format part de la banda al llarg dels seus 23 anys d'història a l'escenari del Luz de Gas. L'objectiu del retrobament va ser recaptar fons pels projectes d'investigació de la Vall d'Hebrón institut d'Oncologia (VHIO).

L'últim adéu de Pau Donés

Fa un parell de setmanes, el 23 de maig de 2020, Pau Donés i Jarabe de Palo presentava 'Eso que tu me das' com avançament del seu nou àlbum 'Tragas o Escupes'.  Aquesta cançó ha estat l'últim cançó musical que ens ha deixat l'artista amb el seu reconegut grup.