Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pau Ricomà s'ha mostrat convençut que el millor és mantenir la convocatòria festiva per aquest 2020.

Pau Ricomà demana propostes a les entitats del seguici per crear una Santa Tecla «consensuada i unitària»

A través d'una carta enviada a les entitats tarragonines, l'Ajuntament ha fet efectiva l'obertura d'un període de recollida de propostes

Pau Ricomà s'ha mostrat convençut que el millor és mantenir la convocatòria festiva per aquest 2020.
Pau Ricomà s'ha mostrat convençut que el millor és mantenir la convocatòria festiva per aquest 2020. | TarragonaDigital
 

La publicació, aquest mes de juliol, de la normativa sobre el Pla de represa del sector cultural, la cultura popular i les associacions culturals, aprovat pel CESICAT, ha posat damunt la taula de l'Ajuntament de Tarragona la necessitat de valorar i prendre una decisió  final pel que fa a la viabilitat  de la festa major de Santa Tecla  d'aquest 2020. Enmig de l'estat actual de pandèmia i unes últimes setmanes que no conviden a l'optimisme o, si més no, a fer mirades segures cap al futur, l'alcalde, Pau Ricomà, ha convidat  totes les entitats que participen en la celebració a prendre una decisió conjunta.

Així ho ha fet l'alcalde a través d'una carta  que ha remès a les associacions, en què explica que s'ha obert un termini  fins al pròxim dilluns 10 d'agost per recollir propostes  d'activitats alternatives que les entitats vulguin incorporar  al programa. Totes elles, han de ser viables i han de complir amb les mesures  i les exigències que defineix el Pla de Represa cultural.

La millor resposta serà la «consensuada i unitària»

En la carta, Pau Ricomà ha admès que «es fa molt difícil  poder considerar les activitats tradicionals com a factibles  en el marc de les diferents opcions que conjuntament hem anat treballant». No obstant això, en nom de l'Ajuntament, s'ha mostrat convençut  que «el millor» és mantenir  la convocatòria festiva oberta per enguany considerant, malauradament, que els actes s'hauran d'adaptar a la normativa. Això, segons Ricomà, és sinònim que les activitats rituals hauran d'esperar, en principi i per norma general, a la recuperació  de la normalitat sanitària i social «per poder-se manifestar en tota la seva plenitud». Amb tot, però, el més important és «donar una resposta  consensuada i unitària entre tots».

L'Àliga de Tarragona a la Baixada de Misericòrdia.
L'Àliga de Tarragona a la Baixada de Misericòrdia. | Ajuntament de Tarragona
 

D'altra banda, l'alcalde Ricomà ha recordat la capacitat de supervivència  i resistència de la festa major, amb gairebé set-cents anys d'història, a adversitats  tals com guerres o pandèmies. Tot i això, s'ha mostrat especialment optimista  recolzat en el convenciment que «el teixit  cultural i festiu de la ciutat està format per una àmplia base social, jove i participativa, construïda a partir de l'esforç dels qui configuren la realitat associativa  de la festa major».