Pau Ricomà durant la roda de premsa d'aquest migdia

Pau Ricomà no descarta mobilitzacions ciutadanes contra el «desgavell» de la nova planificació ferroviària

L'alcalde de Tarragona convocarà una Junta de Portaveus la setmana vinent per consensuar «una resposta unitària com a ciutat» amb la resta de grups polítics

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha mostrat el seu descontentament pels nous horaris de tren que entraran en vigor aquest dilluns amb la posada en marxa del Corredor Mediterrani, titllant la nova situació com a «desgavell ferroviari». Ricomà ha afirmat que «esperàvem, perquè se'ns havia dit així des de Territori, que l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani suposaria la racionalització de tots els horaris dels trens regionals, però malauradament no ha estat així i el resultat ha estat decebedor».

 

 

En una compareixença aquest migdia, el batlle tarragoní, acompanyat d'alguns consellers del govern municipal, ha lamentat haver conegut la nova graella d'horaris per la premsa i no haver tingut explicacions per part de la Generalitat. Pau Ricomà ha assegurat que en una reunió el passat 1 d'agost, Territori els va confirmar que «la freqüència de pas dels regionals per Tarragona seria de mitja hora i que s'allargarien els horaris de nit, però els horaris són tant o més irracionals que els que hi havia fins ara». 

 

La màxima autoritat municipal de Tarragona ha manifestat que «estem davant una situació molt penosa per Tarragona, hem perdut els Euromed i els combois que ens donen servei són antiquats». Ricomà ha afegit que «tenim una mobilitat de principis del segle XX»

 

Una resposta unitària de ciutat

Per tot això, l'alcalde de Tarragona ha anunciat que la setmana vinent es convocarà una Junta de Portaveus per «consensuar una resposta unitària com a ciutat» amb la resta de partits del consistori tarragoní. En aquest sentit ha assegurat que hem de mostrar «un posicionament clar de la ciutat de Tarragona davant una desconnexió ferroviària que no té cap sentit». Tot i no voler avançar-se als esdeveniments, Pau Ricomà no ha descartat que una de les decisions de l'Ajuntament de Tarragona sigui «la mobilització ciutadana en defensa del tren».

 

 

Preguntat sobre la posició d'alguns alcaldes del territori que veuen amb bons ulls la nova organització ferroviària, Ricomà ha assenyalat que «caldrà veure la valoració que en fan d'aquí a un temps», alhora que ha comentat que «hi havia intenció per millorar les connexions per carretera, però encara no tenim cap notícia». L'alcalde tarragoní ha explicat també que «continuarem batallant perquè les mercaderies circulin per l'interior, perquè és incomprensible que els trens de passatgers passin per l'interior i les mercaderies per on viu la gent».