Pau Ricomà durant l'esmorzar de Nadal amb els periodistes de Tarragona

Ricomà fixa el nou POUM i els Next Generation com a elements transformadors de TGN

L'alcalde de Tarragona es mostra optimista sobre l'aprovació del pressupost municipal de 2023

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet un petit balanç del mandat i ha marcat les línies estratègiques del pròxim en el tradicional esmorzar de Nadal amb els periodistes, que s'ha recuperat després de la pandèmia. El batlle tarragoní s'ha felicitat per haver pogut recuperar aquesta cita i, a cinc mesos de les eleccions municipals, ha tret pit dels tres anys i mig de govern republicà a la capital tarragonina.

En aquest sentit, Ricomà ha recordat que s'han desencallat temes importants per a la ciutat, alguns dels quals feia anys que s'arrossegaven. L'alcalde ha posat sobre la taula el Fòrum Judicial, la Residencial, l'Hospital Joan XXIII, el Museu de la Necròpolis, el Banc d'Espanya o la Savinosa, alhora que ha afegit que el pròxim mandat serà de molta feina per executar aquests projectes.

En la seva intervenció, el batlle ha mostrat la seva confiança que el pressupost municipal de 2023, que es debatrà aquest divendres, tirarà endavant. En aquest sentit, ha assenyalat que la situació actual —guerra a Ucraïna, inflació disparada i contractes indexats a l'IPC— ha multiplicat els costos i que no entendria que no s'aprovessin. «Seria una bufetada terrible a la ciutat», ha reblat.

Transformació de la ciutat: els fons Next Generation i el nou POUM

Pau Ricomà ha mostrat la seva il·lusió per la transformació que viurà la ciutat gràcies als fons europeus Next Generation i al nou POUM. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que hi haurà una pluja de milions, que permetran, entre altres actuacions, desmuntar la plataforma del Miracle, connectar la xarxa de carrils bici, la renaturalització dels rius Francolí i Gaià o la construcció d'habitatge social.

L'altre element transformador de Tarragona serà l'aprovació del nou POUM durant el pròxim mandat. En aquest sentit, una de les qüestions rellevants que proposa el govern és el trasllat de l'antiga Universitat Laboral a Ponent, en un espai de 47,5 hectàrees, entre Campclar i Bonavista. L'alcalde considera que aquest fet «suposaria un canvi absolut» a la zona.

Segons Ricomà, el nou equipament estaria ben connectat a través dels carrils bici i, especialment, el tramvia, un element que «transformarà la relació de Tarragona amb l'àrea metropolitana de Tarragona». Aquesta proposta, prevista en el nou POUM, està sobre la taula de la Generalitat que està estudiant el cas.

La nova Biblioteca de Tarragona

La Biblioteca de Tarragona celebra enguany el seu 175 aniversari i ho fa amb l'horitzó posat en un futur trasllat del carrer Fortuny a una nova ubicació. Pau Ricomà ha explicat que la voluntat del govern municipal és que el nou equipament cultural s'ubiqui a la Tabacalera, un espai que considera «magnífic» per construir la nova biblioteca de la capital tarragonina.

En aquest sentit, el batlle ha manifestat que ja han tingut converses amb el Departament de Cultura i amb el Ministeri de Cultura per tirar endavant aquest projecte llargament reivindicat a la ciutat.