Pau Ricomà considera «una provocació» el consell de Ministres a Barcelona

El portaveu d'Esquerra a Tarragona crida a participar en «l'aturada de país» que es prepara de cara aquest divendres 21 de desembre

S'apropa el consell de Ministres a Barcelona, previst per aquest divendres, 21 de desembre, i creix la tensió política. Mentre a Madrid, el Partit Popular assegura que el president del govern de la Generalitat cerca «que hi hagi sang», a Tarragona el portaveu del grup municipal d'Esquerra a la plaça de la Font, Pau Ricomà, ha declarat que «la celebració del consell de Ministres a Barcelona és una provocació política  que el govern de Sánchez es podria haver estalviat».

Ricomà ha lamentat que es tiri «endavant amb la celebració del consell, just el dia en què es compleix un any de les eleccions catalanes del 2017 que van ser imposades pel govern espanyol i que es van celebrar amb candidats a la presó i a l'exili». Pel líder dels republicans a Tarragona, «durant aquest any, l'Estat ha seguit amb la seva repressió incessant, vulnerant drets bàsics i optant per la via penal, en lloc de buscar solucions polítiques a les demandes legítimes del poble català». 

«Participar de forma massiva i cívica en l'aturada de país»

Així mateix, el grup municipal d’ERC ha fet una crida als tarragonins «a participar de forma massiva i cívica en l’aturada de país del 21D  per denunciar que el govern espanyol atempta contra els valors democràtics i els drets humans». Els republicans han avançat, també, que divendres abandonaran el consell plenari a les 12.30 del migdia, hora en què es convoca l’aturada a escala de país, i se sumaran a la mobilització unitària que es preveu a la ciutat a partir de les 19.00 hores.

  

  

  

El portaveu de la formació, Pau Ricomà, ha afirmat que «no cessarem en denunciar la situació d’indefensió dels presos polítics catalans i la negació del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya». Els republicans volen mostrar també tot el seu suport a la vaga de fam iniciada per alguns dels presos polítics i denunciar que «els presos polítics s’enfronten a un judici sense cap mena de garanties davant un Tribunal Constitucional absolutament polititzat».