La regidora de l'Ajuntament de Tarragona Paula Varas

La regidora Paula Varas, denunciada per l'exgerent de Tarragona Ràdio

Josep Maria Bonet també ha denunciat la secretària Núria Pallarès

Continuen els embolics a l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT). L'exgerent de Tarragona Ràdio, Josep Maria Bonet, qui fou acomiadat l'any 2019, ha decidit presentar una denúncia contra la regidora Paula Varas, actual presidenta de l'EMMCT, segons explica el Diari Més. 

Una denúncia que a més de la consellera de Junts al consistori tarragoní, també esquitxa la secretària de l'empresa municipal, Núria Pallarès Martí. A totes dues se'ls atribueixen dos delictes: usurpació de funcions  i suplantació de la identitat

Varas i Pallarès, citades a declarar

Josep Maria Bonet ocupava el càrrec de gerent de Tarragona Ràdio des de l'any 2007 i, el 2019, el consell d'administració va cessar-lo. En aquell moment, la presidenta de l'EMMCT, Paula Varas, explicava que volien «iniciar una nova etapa».

L'objectiu principal que hi havia amb aquest canvi era «implantar un nou model estratègic on els eixos principals siguin la millora de la qualitat dels serveis públics, la transparència i un ús més racional i rigorós de la despesa».

Després de l'acomiadament, segons explica el citat mitjà, la presidenta i la secretària haurien utilitzat el certificat digital de Bonet sense el seu consentiment ni autorització. Uns fets que, a més coincidien quan ja havia sigut acomiadat.

Tot i l'acomiadament de l'exgerent, el Tribunal de Lo Social número 2 de Tarragona va declarar-lo improcedent. Per aquest motiu, s'ordenava la reincorporació de Bonet a la plantilla de Tarragona Ràdio o, en cas de no fer-ho, una indemnització econòmica de 48.000 euros, aproximadament.

Després d'aquests fets i demanar una resposta a Varas i Pallarès, Bonet no hauria rebut cap contestació sobre aquests fets assenyalats, segons indica el Diari Més. 

Per tot plegat, ha presentat una denúncia, ja que considera que totes dues van cometre els delictes d'usurpació de funcions i suplantació d'identitat.

Després d'aquests indicis, s'ha decidit citar a la regidora Paula Varas i la secretària Núria Pallarès al Jutjat d'Instrucció número 2 de Tarragona. Ambdues hauran de donar explicacions d'aquests fets a l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona.

A més, l'Agència Tributària ha rebut l'ordre per facilitar tota la documentació sobre les actuacions que es van fer des de l'EMMCT. En concret, totes aquelles que es va fer ser vir el certificat digital de l'exgerent Josep Maria Bonet.

La denúncia no desprèn proves d'haver utilitzat el certificat

La investigació per la presumpta utilització del certificat digital de Josep Maria Bonet permetrà esclarir molts fets de la seva etapa com a exgerent de l'EMMCT. Tot comença a partir de la denúncia que s'ha fet per la presumpta utilització del seu certificat digital per a fer certes actuacions amb Hisenda.

Una eina, que segons assenyalen des d'ERC en un comunicat, només l'ha pogut utilitzar «una persona a qui ell mateix (Josep Maria Bonet) hagi donat les clau». A més, en la denúncia no hi ha proves fefaents que les dues persones denunciades hagin fet servir aquest certificat. 

La resposta de la consellera tarragonina no s'ha fet esperar. Paula Varas apunta que «aquesta denúncia permetrà investigar a fons les faltes administratives que presumptament existeixen en aquest tema i alhora aclarirà qui pot haver utilitzat el certificat digital».

També afegeix que «tinc la seguretat que tot s'acabarà aclarint, més enllà de la cortina de fum que alguns intenten promoure per treure el focus de les causes que tenen als jutjats. Treballem perquè la ciutat de Tarragona sigui exemple de bon govern, transparència i rigor»

Una denúncia que arriba després de presentar davant la fiscalia pràctiques irregulars i subvencions opaques de l'etapa de l'exgerent al capdavant de l'EMMCT i que farien referència a una mala gestió.