Imatge de la façana del pavelló municipal del Serrallo de Tarragona

Tarragona habilita el pavelló del Serrallo per acollir les persones sense sostre

S'han disposat 25 llits al recinte esportiu, que compta amb lavabos, vestidors i dutxes, per tal de confinar aquest col·lectiu durant l'emergència sanitària

L'Ajuntament de Tarragona ha habilitat el pavelló municipal del Serrallo per acollir, a partir d'avui, per tal de garantir l'allotjament i atenció de persones sense sostre de la ciutat, en el marc de l'estat d'alarma decretat per la Covid-19. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera i presidenta de l' Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill.

«S'ha adoptat aquesta decisió per la situació d'excepcionalitat que estem vivint que requereix que tothom tingui un lloc on confinar-se», ha explicat la consellera Aguilar-Cunill. En aquest sentit, els dos centres que actualment presten el servei de sensellarisme, l'alberg de la Fundació Bona Nit i la Pensió Carme,  no són suficients per garantir la cobertura d'aquest col·lectiu.

Un equipament amb 25 llits, lavabos, vestidors i dutxes

El parquet del pavelló municipal del Serrallo s'ha cobert i s'han disposat 25 llits, que podrien ampliar-se si fos necessari, respectant els espais mínims per tal de garantir les normes bàsiques de seguretat i higiene, per evitar contagis. L'equipament compta ams vestidors, lavabos i dutxes, garantint d'aquesta manera les prestacions de protecció i higiene requerides. 

La Creu Roja s'encarregarà d'atendre directament es persones allotjades en aquest espai, garantint l'aplicació dels protocols establerts per aquest tipus de confinament de manera estricta, per tal d'evitar contagis. L'elaboració dels àpats va a càrrec de Joventut i Vida de Bonavista, mentre que en el transport i repartiment Creu Roja vetllarà per les condicions adequades per no trencar la cadena de fred.

La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha expressat l'agraïment de l'Ajuntament i de l'IMSST a la Creu Roja Tarragona, a l'entitat Joventut i Vida i a l'empresa de neteja La Bruixa per la seva col·laboració per tirar endavant aquest servei de confinament a les persones.