'Pep Escoda. Retrats' arriba al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona

La mostra fotogràfica es podrà visitar gratuïtament fins al 28 de febrer

El Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona acull des d’ahir dijous, 20 de desembre, la mostra «Pep Escoda. Retrats», un minuciós viatge per la trajectòria del reconegut fotògraf serrallenc comissariada per Sílvia Omedes i organitzada pel consistori tarragoní, el Centre d’Art Tarragona i la fundació Photographic Social Vision, amb la col•laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Port de Tarragona.

La mostra està formada per un total de 78 retrats, una de les especialitats d’Escoda —«i una de les disciplines més difícils», explica el fotògraf—, conjuntament amb l’interiorisme i l’arquitectura. «Es tracta d’un recorregut pel treball dels seus darrers anys que combina cares conegudes i desconegudes en diferents sèries que mostren la versatilitat de la tasca fotogràfica de Pep Escoda», expliquen els organitzadors.

Al Tinglado 2 de Tarragona s’hi poden veure, entre d’altres, les fotografies que Escoda va fer als temporers de la vinya de Cadis o als treballadors d’un taller d’alabastre de Sarral, al costat d’un conjunt de retrats a nous fotògrafs tarragonins que van formar part del projecte «Pin i Soler (8 cruïlles)», i als vigilants de diferents museus i centres d’art d’arreu del món.

'Pep Escoda. Retrats' arriba al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona
'Pep Escoda. Retrats' arriba al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona | Ajuntament de Tarragona

«Els retrats de Pep Escoda són lupes de l'ànima»

Ahir, la consellera de Cultura de Tarragona, Begoña Floria, va voler destacar la trajectòria del fotògraf tarragoní, afirmant que «Pep Escoda és un del grans, que  atrapa per la seva senzillesa i alhora profunditat. És el nostre Richard Avedon català, ja que com va dir el nord-americà,  sap desprendre la intensitat que les persones portem a dins, només amb la imatge, sovint amb el blanc i negre, simplement amb el retrat».

Per la seva banda, la comissària de la mostra i presidenta de la Photographic Social Vision, assegurava que «els retrats de Pep Escoda són el resultat d'una curiositat antropològica i una gran capacitat d'observació i resulten francs i sense artificis, gairebé sempre descontextualitzats, són lupes de l'ànima».

«Pep Escoda. Retrats», es pot visitar gratuïtament fins al 28 de febrer, de dimarts a dijous de deu del matí a una del migdia, divendres i dissabtes de deu a una i de cinc a vuit; i diumenges i festius l'exposició restarà oberta d'onze del matí a dues del migdia.

Podeu llegir l'entrevista que TarragonaDigital li va fer al fotògraf tarragoní el passat mes d'octubre clicant en aquest enllaç.