Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Petit despreniment a la façana del Pretori de Tarragona

No hi ha hagut danys personals a causa de la caiguda de les pedres

La matinada d'aquest dissabte, 10 de juliol, s'ha produït un petit ensurt a la Part Alta de la ciutat de Tarragona. Segons ha informat el consistori local, durant la nit hi ha hagut un petit despreniment a la façana nord del Pretori de la ciutat. En concret, el despreniment de les pedres s'ha produït al carrer de Sant Hermengild, a tocar de la plaça del Rei.

"Petit despreniment a la façana nord del Pretori. Aquest matí tècnics de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana s’han desplaçat al carrer de Sant Hermenegild, a l’alçada del Pretori, per uns despreniments a la façana nord del monument, avisats pels veïns", ha explicat el compte oficial de Twitter de l'Ajuntament.

Alhora, s'ha informat que "la Guàrdia Urbana ha procedit a retirar una pedra i restes de la caiguda". "Els serveis tècnics de Patrimoni estan treballant per a què no hi hagi més afectacions", ha dit l'Ajuntament de Tarragona a Twitter per tancar la qüestió, que per sort ha quedat en res.

Pinedo: "Queda pendent una intervenció profunda a nivell de façana"

Sobre aquest petit incident n'ha parlat també el conseller de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo. L'edil ha informat en primer lloc dels fets i s'ha congratulat que no hi hagi hagut danys personals per a ningú. "Sembla que la caiguda ha estat conseqüència de l'acció dels coloms sobre la roca", ha aclarit el conseller.

"Els serveis de patrimoni i la Guàrdia Urbana ja han actuat", ha dit Pinedo, que ha anat més enllà. "Ara mateix sembla que no hi ha més pedres amb possibilitat de caure, però repassarem tota la façana al detall per constatar que no hi ha més afectacions" ha dit. I ha acabat reconeixent que "en qualsevol cas, queda pendent una intervenció profunda a nivell de façana".

Un petit ensurt aquesta nit, doncs, que per sort no ha tingut cap tipus de conseqüència greu.