Muralla Tarragona Discover

Picabaralla política per l'enllumenat de la muralla de Tarragona

La denúncia la va fer la consellera socialista, Begoña Floria

Twitter és una plataforma per gent amb molt d'enginy, gent amb molta rancúnia a qui tot li està malament, i polítics. Aquesta setmana, n'hem tingut un bon exemple amb una picabaralla  a tres bandes entre el PSC  de Tarragona, En Comú Podem  i ERC. El motiu? L'enllumenat  de la muralla  de Tarragona, un dels símbols més reconeguts del conjunt patrimonial de la ciutat. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El tret de sortida el donava dimecres la consellera socialista tarragonina, Begoña Floria. Floria, qui portava la cartera de Patrimoni en l'anterior mandat municipal, llançava un fil a Twitter denunciant el següent: «Fa dos dies que la muralla  està a fosques... Acabo de presentar una pregunta a alcaldia per saber que passa i demanar que es resolgui. Sé molt bé el que significa gestionar, i vam fer coses criticables. Ara bé, us asseguro que ara no es fan les coses millor, ni de bon tros. Molta foto, i poca gestió real i els problemes de sempre segueixen i agreujats».

La política del PSC de Tarragona acabava el seu discurs assegurant que «ERC i En Comú Podem fa un any i mig que governen. Les coses que passen, com que la muralla faci dos dies que està sense llum, encara són culpa dels socialistes?» «Com a regidora, seguiré treballant per fiscalitzar  el govern municipal» reblava Begoña Floria. 

La resposta d'ERC i En Comú Podem

L'actual conseller de Patrimoni, el regidor d'En Comú Podem, Hermán Pinedo, qui ha mantingut més d'una i de dues enganxades amb la seva antecessora, responia de manera diplomàtica: «Com tothom sap, el passeig arqueològic està tancat  quan fosqueja i per tant, no és possible passejar per allà. Això vol dir que l'enllumenat de la muralla és ornamental. Si us plau, deixem de jugar amb coses tan serioses».

I la cirereta del pastís ha sigut, aquest divendres, 27 de novembre, quan ha entrat al debat  el conseller de l'equip de govern, el republicà Xavier Puig, amb un seguit de piulades que han anat de menys a més pel que fa a la contundència política.

«Benvolguda, l'enllumenat ornamental s'encén els caps de setmana, entre setmana només per Nadal, Setmana Santa i Estiu. I efectivament això ja era així quan governàveu vosaltres. Certament fiscalitzar tampoc és fàcil. Salut»; «Estant a l'oposició acabes d'aprendre l'horari d'il•luminació del patrimoni  que regia quan governaves, que a més et sembla fatal. Això sí que és un caos»; «Potser el que ens està dient és que no està gens d'acord amb la política d'il•luminació del seu govern PSC-PP i que en això també cal un canvi. Si aquest és el cas, ho estudiem»; «La resposta és sí. I sorprèn que no sàpiga quan s'il•lumina el patrimoni qui en va ser la regidora durant tants anys. L'horari d'il•luminació és el mateix que quan governava ella». En resum, Twitter, el camp de batalla de la política de patrimoni de Tarragona.