Pilars de les colles de Tarragona, Xiquets i Jove, que han tancat el primer diumenge casteller de Santa Tecla

Picabaralla a TGN: L'Ajuntament no deixa pujar Turull al balcó per Santa Tecla

L'alcaldable de Junts per Catalunya carrega contra el govern municipal de Tarragona i titlla la decisió de «vergonya»

Les picabaralles entre Junts per Catalunya i Esquerra han arribat a Tarragona. I ho han fet amb l'alcaldable de JxCat, Jordi Sendra, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i l'Ajuntament de Tarragona com a protagonistes. En una piulada a Twitter, Sendra ha carregat contra el govern municipal, liderat pels republicans, perquè no es permetrà Turull pujar al balcó del Palau Municipal durant la diada castellera de Santa Tecla d'aquest divendres.

Jordi Sendra ha assegurat que l'actitud del «govern 'indepe' de l'Ajuntament de Tarragona» és una «vergonya». L'alcaldable de Junts per Catalunya a Tarragona ha assegurat que l'argument del consistori per negar l'accés al «conseller legítim de Presidència i pres polític condemnat a 12 anys de presó per l'1 d'octubre» són les obres que es fan a l'edifici i que limiten la disponibilitat d'espais.

En aquest sentit, Sendra ha dit que «només es tractava que pogués veure la magnífica imatge de la plaça de la Font plena de colors castellers tarragonins. Cinc minuts». L'alcaldable de Junts ha afegit que «no passa res» i que Turull «com sempre, estarà a la plaça amb la gent».

La resposta de l'alcalde Pau Ricomà

La piulada de Jordi Sendra ha tingut resposta per part de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i de la diputada al Parlament, Raquel Sans. El batlle ha assegurat que «estarem molt contents de rebre a Plaça al Jordi Turull, però lamentablement les condicions de l'Ajuntament només ens permeten tenir un balcó i hem hagut de fer un protocol més estricte del que ens agradaria».

Per la seva banda, Raquel Sans ha explicat que «hi ha obres a l'Ajuntament. Només hi ha un balcó disponible, amb capacitat per a una quinzena persones». En aquest sentit, la diputada republicana ha assenyalat que «s'ha prioritzat el sorteig popular, les autoritats, l'alcalde i els regidors», afegint que «estarem super feliços de poder abraçar a plaça al company Jordi Turull». 

Jordi Sendra ha respost la piulada de Raquel Sans assegurant que «penso que haver estat tres anys i mig a presó per posar les urnes l'1 d'octubre dona una autoritat moral indiscutible a Jordi Turull. I avui li heu negat».

L'Ajuntament de Tarragona es pronuncia

Aquest dijous al matí, l'Ajuntament de Tarragona s'ha pronunciat en relació amb la presència de públic al balcó del Palau Municipal. En aquest sentit, el consistori ha recordat que a causa de les obres que s'estan fent a l'edifici, sumades a les intenses pluges de la passada setmana, han provocat que «només es disposi del balcó principal per poder atendre les peticions protocol·làries d'assistència als actes de Santa Tecla».

En un comunicat, també ha assenyalat que gràcies a l'aposta del govern municipal s'han obert els balcons del Palau Municipal als tarragonins empadronats, mitjançant un sorteig popular. En aquest sentit, durant la diada castellera d'aquest divendres hi haurà vuit veïns al balcó principal, on hi ha un aforament màxim d'una vintena de persones.

Davant tot això, l'Ajuntament de Tarragona «ha limitat les invitacions protocol·làries a autoritats», establint un protocol on s'ha convidat les primeres autoritats del país, les del territori i les de la ciutat, les màximes autoritats de les ciutats agermanades presents a Tarragona amb motiu dels 700 anys de Santa Tecla, garantint així mateix l'accés als consellers municipals.

Finalment, el consistori ha manifestat que ha rebut «diverses peticions d'assistència als balcons que han hagut de ser declinades, cenyint-se al protocol establert per tal d'evitar caure en greuges o decisions arbitràries».