El ple sobre la situació de Ballesteros al cas Inipro se celebrarà divendres

El saló de plens de l'Ajuntament veurà com a partir de les vuit del matí l'alcalde respon a les preguntes dels grups municipals

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, haurà de respondre aquest divendres  a les preguntes dels grups municipals per esclarir la seva situació dins el cas Inipro. Ho farà durant la celebració d'un plenari extraordinari, reclamat des de fa setmanes pels membres de l'oposició i que començarà a les vuit del matí. 

L'objectiu dels grups municipals és que el batlle respongui a totes i cadascuna de les preguntes que se li faran. El portaveu del grup municipal de Cs, Rubén Viñuales, ha estat un dels primers a celebrar l'arribada d'un plenari que ha de servir perquè l'alcalde «faci declaracions públiques al davant de la ciutadania». 

Viñuales, que és també un dels principals demandants d'aquest plenari, celebra una "nova victòria de Cs" per haver aconseguit que Ballesteros esclareixi la seva situació judicial davant dels grups municipals. A més, fa una crida a la resta de regidors i avisa que «la labor de l'oposició ha d'exercir-se de forma útil i no solament a força de titulars o declaracions inútils». 

Ballesteros i Floria, a judici

Cal recordar que el jutge instructor del cas Inipro va tancar la instrucció del cas enviant a judici a 14 dels 15 investigats, entre ells l'alcalde Ballesteros i la regidora de Cultura i portaveu socialista a l'Ajuntament, Begoña Floria.  La notícia va aixecar polseguera a l'Ajuntament i PDeCAT, la CUP i ERC van demanar automàticament la dimissió del batlle, que va anunciar la setmana passada que es tornaria a presentar com alcaldable del PSC a les eleccions municipals de l'any vinent.  

Per la seva banda, l'actual soci de govern dels socialistes, el PP, estudia trencar el pacte «si en ell es mantenen persones encausades». Els populars consideren «preocupant» la resolució que posa fi a la instrucció del Cas Inipro, que ara continua amb la tramitació del procediment.

Cs, a través del seu portaveu, va qualificar la situació de «molt greu» i va reclamar la celebració del plenari extraordinari de «manera urgent». El Consell Plenari tindrà lloc divendres al Saló de Plens a partir de les vuit del matí. En cas que no hi hagués prou nombre d'assistents, es repetiria el dia 9 d'octubre a la mateixa hora i en segona convocatòria.