Els dos plens d'aquest divendres a Tarragona costaran 10.528 euros en sous

Set consellers reben retribucions per assistències

L'Ajuntament de Tarragona celebra aquest divendres, 5 d'octubre, dos plens extraordinaris de manera consecutiva. A les vuit del matí s'inicia el plenari que debatrà de manera monogràfica sobre el cas Inipro, mentre que a un quart de deu del matí està previst que comenci un altre ple, en aquest cas de balanç dels Jocs Mediterranis, demanat per ERC, el PDECat i la CUP. No és habitual que se celebrin dos plens extraordinaris de manera consecutiva, en un mateix matí, però la circumstància es produirà aquest divendres.

10.528 euros pels dos plens d'aquest divendres

Ara bé, quin cost tindrà aquesta matinal de doble ple per a les arques municipals?  El càlcul és molt senzill: l'Ajuntament de Tarragona compta, alcalde inclòs, amb 27 consellers. D'aquests, un total de 20 tenen dedicació exclusiva o parcial, és a dir, que tenen un sou anual fix en funció del percentatge de jornada que dediquen al consistori, per tant, no cobren indemnització per assistència als plenaris.  Només set consellers perceben aquest pagament per assistir als plens, que és de 752 euros per cada consell plenari. Per tant, com que avui se n'han convocat dos, cobraran un total de 1.504 euros —a no ser que hi renunciïn explícitament. 

Aquests 1.504 euros en un matí doble ple és la quantitat que cobraran els set consellers que no tenen dedicació exclusiva ni parcial: Pau Ricomà, Mònica Alabart i Jordi Fortuny (ERC), Rubén Viñuales (Cs), Cristina Guzmán (PDECat), Josep Maria Prats (Units per Avançar) i la consellera no adscrita a cap grup, Beatriz Pérez. Multiplicant aquests 1.504 euros per set consellers que els rebran, el total de la despesa en retribucions d'aquest divendres, 5 d'octubre, serà de 10.528 euros. Cal dir que existeix un topall anual per assistències: en el cas dels set consellers tarragonins que les perceben, són de 25.390,31 euros a l'any.

Vint consellers tenen dedicació exclusiva o parcial

Les retribucions per dedicació exclusiva van dels 68.356,80 euros anuals que cobra Ballesteros fins als 30.205,22 d'Orts (Cs), Puig (ERC), Estrada (CUP) o Sentís (ICV). Pel que fa a les dedicacions parcials, el ventall va des de Martín o Rodríguez (PP), que cobren 42.691,24 euros anuals, fins als 25.390,31 de Martí (CUP), Nadal (PDECat) o Sánchez (Cs). En el seu cas, no rebran, doncs, assistències, perquè ja compten amb aquest pagament fix anual per la seva dedicació a l'Ajuntament de Tarragona.