Imatge dels participants a Barcelona de la celebració del 20è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat

Polèmica a TGN per la celebració del 20è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial a Barcelona

Participants asseguren que l'acte previst a la capital tarragonina es va anul·lar per la Covid-19

La celebració  a Barcelona, aquest dimecres, 2 de desembre, del20è aniversari  de la declaració de Tarragona com a  Patrimoni Mundial encara cueja i l'oposició hi suca pa, tot i les explicacions pertinents per part d'alguns dels participants, com ara el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, o l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tant Pinedo com Molinera, responent a usuaris tarragonins de Twitter emprenyats per haver de fer un acte d'aquestes característiques a Barcelona, han assegurat que «a Tarragona  l'acte central de commemoració vam decidir cancel·lar-lo fa unes tres setmanes pel tema COVID. L'acte de Barcelona era a banda del primer i afortunadament s'ha pogut fer».  Cal recordar que la vil·la romana dels Munts, part del conjunt patrimonial de Tarragona, es troba al terme municipal d'Altafulla. 

Crítiques de Ciutadans i PSC

El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha aprofitat una foto que el conseller de Patrimoni tarragoní ha penjat a Facebook per assegurar que «que seria una foto molt maca si fos a Tarragona i no a Barcelona. Celebrar  els 20 anys de Patrimoni Mundial de Tarragona a Barcelona  clama al cel i és molt trist  que, a sobre, el nostre conseller de Patrimoni ho celebri». 

Qui va ser consellera de Patrimoni dels darrers governs municipals socialistes a Tarragona, Begoña Floria, ha penjat un vídeo al seu perfil de Twitter explicant que aquest acte, la celebració a Barcelona, és un exemple que «Tarragona  cada cop pinta menys a Catalunya».