Continua la polèmica a Tarragona sobre «l'assegurança» dels vehicles d'alcaldia

El sindicat CSIF exigeix que els vehicles «estiguin assegurats»|L'equip de govern fa públic un certificat del secretari que assegura que «estan assegurats»

Nou capítol de la polèmica política al voltant de les assegurances dels vehicles de l'Ajuntament de Tarragona. El dimarts 8 de gener Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans al consistori de Tarragona, denunciava que els cotxes oficials circulaven sense assegurança. El primer tinent d'alcalde, José Luís Martín, responia assegurant que s'havia «renovat el contracte de les assegurances i els vehicles estaven coberts».

Tot just 24 hores després, aquest dimecres 9 de gener, apareixia un nou personatge en aquesta picabaralla política. En aquest cas, la central sindical independent i de funcionaris (CSIF). El sindicat, mitjançant un comunicat de premsa, ha exigit «a l'Ajuntament de Tarragona les assegurances obligatòries dels vehicles de propietat municipal» i ha reclamat al consistori que «aporti les pòlisses vigents amb les seves condicions contractuals. Veiem incomprensible que es demori l'adjudicació del contracte de l'assegurança».

La resposta a la continuació d'aquesta polèmica arribava per part de l'equip de govern i de manera contundent. En una comunicació als mitjans, l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona feia públic un certificat del secretari en el qual l'alt funcionari del consistori certificava que «per resolució del tinent d'alcalde, coordinador de l'Àrea de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, de data 28 de setembre de 2018 s'ha decretat la continuació de la vigència de l'assegurança contractada amb MAPFRE, LOT 4: Pòlissa de VEHICLES».

Així mateix, l'equip de govern ha reclamat a Rubén Viñuales «una immediata rectificació, i en cas de no fer-la, demostrarà que assumeix que ha mentit».

«L'assegurança dels vehicles no consta a la DGT»

Tanmateix, des de fonts de Ciutadans, el partit a l'origen de la denúncia pública, s'ha assegurat que hi ha informes de la direcció general de tràfic, de data 9 de gener, sobre diversos vehicles de l'Ajuntament de Tarragona que «no consten com assegurats».