Polèmica política pel cost de les defenses dels acusats del cas Inipro

Els acusats apunten que «com a treballadors municipals teníem dret a què es pagués la nostra defensa» | Així mateix asseguren «disposar d'informe positiu del secretari municipal» sobre la despesa en qüestió

La polèmica política a Tarragona d'aquest dimarts, 27 d'agost, s'ha centrat en el cost, i pagament, de les defenses dels acusats pel cas Inipro, el presumpte cas de corrupció del PSC de Tarragona que està sent investigat als jutjats tarragonins i pel qual Josep Fèlix Ballesteros, exalcalde de la ciutat, encara penes superiors als 10 anys de presó.

El digital Portaenrere ha publicat que «L'Ajuntament va pagar la defensa de l'excap de gabinet Gustavo Cuadrado pel cas Inipro mesos després de la seva dimissió: la despesa en advocats de Ballesteros, Floria, Pelegrín i l'exgerent de l'IMSST». En l'article s'assegura, però no s'afirma, que  «la legalitat d'aquests pagaments podria estar, però, en entredit si es tenen en compte les circumstàncies del cas». 

Alguns dels acusats han assegurat, a TarragonaDigital, comptar «amb informe positiu del secretari municipal»  sobre la mencionada despesa. Així mateix, segons han explicat antics alts càrrecs municipals durant els governs socialistes, «en cas de ser declarat culpables, es podria donar el cas que ens reclamin tornar els diners». 

La CUP considera que «les despeses es podrien haver pagat si hi ha arxiu de la causa o absolució»

La formació anticapitalista, arran de l'article publicat, ha fet un comunicat assegurant que «és del tot vergonyós que l'administració pública hagi sufragat les despeses de les defenses».

Des de la CUP s'ha afirmat que «en un cas de corrupció com és Inipro, aquestes factures s'haurien d'haver abonat per part de les persones investigades i,  només en cas d'arxivament de la causa o d'absolució, es podria haver requerit amb posterioritat que l'Ajuntament es fes càrrec de les despeses. És per això que volem saber qui va autoritzar el pagament d'aquestes factures i d'acord amb quin criteri, alhora que emplacem el govern actual a reclamar el retorn d'aquestes quantitats».