Pla obert del Port Esportiu de Tarragona, en una imatge d'arxiu

El nou Port Esportiu de Tarragona: 21 locals enderrocats, un pàrquing i més amarratges

El projecte, que es desenvoluparà en tres fases fins al 2025, suposarà una inversió de 4,5 milions d'euros per part del Club Nàutic de Tarragona

El Port Esportiu de Tarragona patirà una important transformació en els pròxims anys després que el Club Nàutic hagi renovat per 12 anys la seva concessió. Segons explica aquest dimarts el 'Diari Més', s'enderrocaran 21 dels 49 locals que hi ha actualment a l'espai en el marc d'un important projecte d'obres de renovació que suposarà una inversió de 4,5 milions d'euros.

La voluntat de la direcció del Reial Club Nàutic de Tarragona és desvincular-se de l'oci nocturn. En aquest sentit, la presidenta de l'entitat, Andrea Mazzanti, ha explicat al citat mitjà que «és una etapa que volem deixar de banda, volem començar a atraure un nou tipus de públic». Ara com ara, només hi ha dos locals d'oci nocturn a l'espai que a partir del 2024 no se'ls renovarà la concessió.

Ara com ara, només hi ha oberts 22 dels locals existents. Segons ha assenyalat Mazzanti, l'objectiu és que «la gent vegi el Port Esportiu com un espai on poder anar a prendre alguna cosa amb amics, dinar amb la família, fins i tot fer unes copes al vespre, però acabar ja amb l'etapa de les discoteques».

Tres fases de projecte: horitzó 2025

El projecte, que s'executarà en tres fases, suposarà la redistribució d'espais, amb la supressió d'una important xifra de locals. L'horitzó de finalització dels treballs s'ha fixat en l'any 2025. La primera fase d'obres se centrarà en canvis i millores en les instal·lacions, amb més amarratges i la renovació de diverses instal·lacions d'electricitat.

La segona fase es desenvoluparà en dos temps, abans i després de 2024, ja que és l'any en què caduquen les concessions als locals. Així, segons la informació publicada pel citat mitjà, primer es canviarà de lloc la benzinera i el parador de rem i piragüisme, que s'ubicaran a l'entrada de la marina per qüestions de seguretat i espai.

La finalització de les concessions: ampliació de l'aparcament i una nova pista de pàdel

El projecte es culminarà a partir de 2024 amb l'enderrocament de 21 dels 49 locals que hi ha actualment al Port Esportiu. Així, quedaran actius 28 dels locals, permetent l'ampliació de l'aparcament del Club Nàutic. «És un espai que necessitem i, per això, el construirem al costat del pàrquing públic que ja hi ha, però encara no sabem com el gestionarem», ha explicat la presidenta.


Les obres també permetran ampliar les pistes de pàdel amb què compta el Club Nàutic, que passarà de tres a quatre. Així mateix, abans de la construcció de la nova pista es renovaran les tres ja existents.